10X Stuff you need to know voordat je je haar verft

Als je een hair dye virgin bent, dan is de eerste keer doodeng. Als je faalt (which you won’t, geen zorgen), dan moet je je schaamte dragen als een kroon, wat het zit letterlijk op je hoofd. Dat is veel pressure. En toch, jij wil dat nieuwe kapsel dus je bent ervoor bereid te boeten als dat daadwerkelijk zou moeten. Of je nou je haar gaat do it yourself’en of je naar een professional gaat, wij hebben  tien dingen die je móet weten voordat je de gok waagt.

1- Veel dingen kunnen je nieuwe haarkleur laten vervagen

Je mooie nieuwe kleur kan bijvoorbeeld door de zon erg vervagen, maar ook shampoo en conditioners zijn niet gemaakt voor gekleurd haar. Was daarom je haar niet te vaak en gebruik droogshampoo!

2- Je moet wel touch-ups krijgen

No matter hoe goed je je haar verzorgt, je zal altijd uitgroei krijgen. Jakkie. Dan ben je zo lang bezig geweest met het proces en na 6-8 weken zie je je natuurlijke haarkleur al weer door peaken. Dit komt omdat je haar 2,5 tot 5 cm groeit per maand. Als je geen tijd of geld hebt om elke 6 weken je haar te laten verven, blijf dan bij een kleur dat dichtbij jouw natuurlijke haarkleur valt. Zo zijn je roots niet zo in beeld. Of neem ombré zodat je je maar 1/2 keer per jaar hoeft druk te maken over je haar.

3- Neem foto’s mee naar de salon van de kleur die jij wilt

Soms kan ‘blond’ in jouw ogen een heel ander soort blond zijn dan die in de gedachten van de kapper. Zorg dat je een foto hebt zodat je precies kan laten zien wat je bedoelt!

4- Zwembadwater kan je haar ruïneren

Chloor verpest je haarkleur heel erg. Omdat koper vaak in het water te vinden is, kan het metaal zich mixen met het chloor en zich in jouw haar gaan mengen. Hierdoor kan je haar groen (!) worden. Nu is er niet veel dat je kan doen om dit te voorkomen, als je toch in dat heerlijke zwembad wilt springen. Het enige wat een beetje helpt is je haar eerst nat maken onder de douche, aangezien droog haar meer absorberend is en dus meer chloor opneemt.

5- Wees volkomen eerlijk tegen je kapper

Er is een grote kans dat je precies krijgt wat je wilt, maar om dat te verzekeren, moet je altijd open en eerlijk zijn tijdens het proces met je kapper. Als de kleur rood die ze pakt iets te paars voor je is, vraag dan of ze wat opties heeft die een meer oranje ondertoon hebben.

6- Houd je huids ondertonen in gedachten wanneer je een kleur kiest

Natuurlijk moet je helemaal zelf weten welke haarkleur voor jou het best is, maar dat betekent niet dat je niet wat tips kunt gebruiken. Als je een roze ondertoon hebt in je huid dan wil je een wat koelere, ashier tone nemen. Als je een gele ondertoon hebt dan kan je gaan voor de gouden en warme tinten. Als je geen idee hebt wat voor ondertoon je precies hebt, praat er dan met je kapper over! Hij of zij kan je helpen.

7- Je hoeft je wenkbrauwen niet te verven

Je wenkies verven hoeft niet per se! Tenzij dat de look is waar je voor wilt gaan, moet je helemaal zelf weten of je ze wilt aanpassen aan je haarkleur. Lichte wenkbrauwen met donker haar kan je rocken en andersom! Doe wat jij mooi vindt en volg je gevoel.

8- Vraag vooraf naar de prijs van het kleuren

Stel: je hebt je hele behandeling gehad en bent superblij met je nieuwe haarkleur + je hebt er een föhnbeurt bij ‘gekregen’! Na vier uur chillen in die stoel, sta je eindelijk met je nieuwe lokken bij de balie en mag je afrekenen. ‘€300 euro wordt dat dan’, zegt de kapster doodleuk. Uhum, eh what? Precies je spaargeld van de afgelopen twee maanden. Hier had je je niet op voorbereid. Vraag daarom áltijd vooraf wat het bedrag zal zijn, zo kan je niet voor verrassingen komen te staan.

9- De kapper kan je haar fixen als je het haat.

Je haar zou precies zo moeten uitkomen zoals je had gehoopt, maar als dit niet het geval is en something tragic does happen, kan de kapper het voor je regelen. Het kan alleen een paar dagen duren, aangezien ze niet willen dat je je haar teveel schade aanbrengt. Het eindresultaat is misschien niet wat je had gehoopt, maar je hoeft je niet te schamen als je naar huis loopt. Dus vermoord je bestie niet als zij je haar in jouw ogen heeft ‘verpest’, want het komt goed!

10- Je hoeft niet vier dagen te wachten met het wassen van je haar na je afspraak

Dat is namelijk een fabel, het maakt helemaal niks uit of je het de dag erna wast! Veel mensen zijn bang de verf eruit te wassen maar dit kan niet. De kleurmoleculen zitten in je haar. Je kleur zal pas na een paar weken een beetje vervagen.

 

Allrighty, nu moet je new hair look wel goed komen, toch? Goodluck with it!

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash, Averie Woodard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen