make-up vlekken verwijderen

14x Lifehacks voor veelvoorkomende vlekken

Vroeger deed je moeder het voor je, maar nu wordt het toch hoogtijd dat je zélf je foundation uit je witte shirt haalt. Of de grasvlekken uit je nieuwe broek. Met deze ingrediënten haal jij in no-time zelf je vlekken uit je kleding.

Deodorant

We hebben er allemaal wel eens last van gehad, zo’n witte vlek op je zwarte shirtje door je deodorant. Dep het weg met een zakdoek of tissue. That will do the trick!

Lippenstift

Dep de gekleurde vlek met pure alcohol. Niet wrijven! En nee niet de alcohol om te drinken, maar om dingen te desinfecteren. Dit kun je gewoon kopen bij de drogist.

Zweet

Zal je altijd zien, in je favoriete shirtje een gele vlek omdat je die zoveel aan hebt. No worries, gebruik citroensap!

Vet

Gooi je kleding bij een vetvlek nog niet in de prullenbak, want het valt echt nog wel te redden! Giet er wat Cola overheen en watch the magic happen.

Olie

We weten niet wat erger is, vet of olie… Het is beide om te janken, maar ook beide makkelijk schoon te maken! Op een olievlek hoef je alleen maar talkpoeder te gooien. Oh en daarna wel in de wasmachine natuurlijk.

Koffie

Had je haast of was je gewoon onhandig? Anyway, gooi snel wat baking soda op de vlek. Hiermee was je het er zo uit! Baking soda is een Amerikaans product, maar je kunt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen en veel mensen gebruiken het al om mee schoon te maken.

Inkt

Inkt haal je er makkelijk uit met melk. Had je dat ooit gedacht?

Rode wijn

Ben je boven de 18 en heb je per ongeluk je glas rode wijn of jezelf heen gegooid? Of gooide je die van je moeder om? Ren dan zo snel als je kunt naar de keuken en gooi een boel zout op de vlek. Tijd is de key bij deze hack, want je kunt niet eerst een hele dag blijven rondlopen, dan trekt de wijn te veel in.

Bloed

Doorgelekt in je favo broek? Waterstofperoxide is wat je nodig hebt! Geen idee wat het is? Maakt niet uit, je kunt het kopen bij het Kruidvat en het werkt geweldig.

Gras

Het gebeurt waarschijnlijk niet meer zo vaak als vroeger dat je een grasvlek op je kleding hebt, maar voor het geval dat, is het handig om te onthouden dat je deze er makkelijk uit krijgt met azijn of groene zeep.

Make-up

De struggle is real. Vooral als je met veel moeite je kleding aan of uit probeert te doen terwijl je nog make-up op hebt. Gelukkig haal je deze vlekken er gewoon met scheerschuim uit!

Berries

Bosbessen, bramen, aardbeien… Allemaal heerlijk maar je wil het niet op je kleding. Gebeurt het toch? Dan is kokend water de oplossing.

Kauwgom

Misschien heb je dit wel eens eerder gehoord, maar kauwgom (of het nou op je kleding of in je haar zit) kun je verwijderen met pindakaas! Smeer het erop, leg (als het een kledingtuk is) een nachtje in de vriezer en je kunt het de volgende dag er zo afhalen.

Kaarsvet

Kaarsvet gemorst op je kleding? Laat het dan eerst helemaal drogen. Probeer hierna het meeste zelf eraf te schrapen met een mesje. Leg vervolgens aan beide kanten van de vlek een stuk keukenpapier en föhn de plek. Hierdoor smelt het kaarsvet en kan het erna worden opgenomen door het keukenpapier.

LEES OOK:

Fotografie: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen