gespleten haarpunten

4x Zo kom je van je gespleten haarpunten af

Heb jij ook vaak last van die vervelende gespleten haarpunten? CG! schiet te hulp en vertelt je wat je ertegen kunt doen en hoe je het kunt voorkomen.

Wat zijn eigenlijk gespleten haarpunten?

De buitenste laag van je haar heeft een soort dakpannenstructuur. Alles wat beschadigend is (zoals hitte of verf) doet die beschermende buitenste laag afbrokkelen. Daardoor wordt het binnenste deel van je haar blootgelegd en splitten de uiteinden.

Hoe kom je van gespleten haarpunten af?

1. Eiwitten zijn key

De laag die afbrokkelt, bestaat voor een groot deel uit keratineproteïnen. Ieder product dat je haar voedt met deze eiwitten (zoals een masker of serum), maakt je haar sterker. Deze zijn dus aan aanrader om te gebruiken!

2. Gebruik een heat protector

Regelmatig een föhn of stijltang gebruiken verzwakt je haar. Door een heat protector te gebruiken vorm je een soort barrière tussen je haar en de tool en voorkom je een hoop schade.

3. Pluk ze er niet af!

Door je gespleten haarpunten eraf te plukken, beschadig je niet alleen de beschermende buitenste laag van je haar, maar ook de binnenste. En dat is nu net de laag die je haar zo’n strength geeft. Bovendien verplaats je het probleem daarmee alleen maar verder naar boven.

Check ook: 8x Zo voorkom je vervelende ingegroeide haren

4. Negeer ze niet

Laat je je split ends onbehandeld, dan kunnen ze ‘opkruipen’ en dan moet je straks bij de kapper veel meer laten afknippen dan je eigenlijk wil. Houd daarom de damage in control door eens in de zes tot acht weken je haar bij te (laten) knippen.

Je haarlook compleet maken? Wat dacht je van een frisse haarparfum gebruiken (yep, it’s a real thing) zodat je heerlijk ruikt of maakt het af met een chique parel haarspeldje.

Check ook: Fun hairstyles voor deze lente en zomer

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen