haar-uit-gezicht-dragen

5 leuke manieren om je haar uit je gezicht te dragen

Wil je wel graag je haar los dragen, maar wil je met warm weer liever je haar uit je gezicht dragen? Dan hebben wij de oplossing voor je! Met deze simpele tips kan je op een leuke en fashionable manier je haar uit je gezicht dragen en er nog steeds leuk uit blijven zien. Dat wil jij toch ook?!

1. Haarband

Deze trend is je vast niet ontgaan de laatste tijd: de haarbanden zijn weer terug van weggeweest! Je hebt ze in allerlei kleuren en vormen, dus er zit altijd wel iets naar jouw smaak bij. Of je nu gaat voor een fluwelen hoofdband, een stoffen haarbandje met een printje of een metallic diadeem met wat leuke versiersels erop, je komt hoe dan ook fashionable voor de dag én je hebt je haar niet meer constant in je gezicht hangen.

2. Sjaaltje

Een iets meer speelse variant op de haarband is het sjaaltje. Hoe leuk is het om een sjaaltje in je haar te knopen en zo te voorkomen dat alle plukjes in je gezicht blijven vallen. Kies een sjaaltje uit met een printje of kleurtje waar je vrolijk van wordt – en die matcht met jouw outfit natuurlijk – en knoop hem in je haar. Dat kan je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld als hoofdband, maar ook in een half up-do waarbij je het sjaaltje gebruikt om een staartje of knotje van het bovenste deel van je haar te maken. Of wacht dacht je van een mooie invlecht met het sjaaltje erdoorheen? Wees creatief!

3. Speldjes

Wanneer je aan speldjes denkt, denk je misschien aan kleine meisjes met Hello Kitty-speldjes in hun haren, maar wist je dat je tegenwoordig superleuke, hippe en hele volwassen speldjes hebt? Denk bijvoorbeeld aan schuifspeldjes met parels, sterren of andere smaakvolle versiersels erop. Ideaal natuurlijk voor als je je lok/pony even uit de weg wilt hebben, want je draait je haar een paar keer om je vinger en steekt het vast met een speldje et voilà, je haar is fashionable uit je gezicht!

4. Vlechten

Hij kwam eerder al voorbij: de vlecht. Je kan allerlei verschillende soorten vlechten gebruiken om je haar uit je gezicht te houden. Denk bijvoorbeeld aan een watervalvlecht, een simpel vlechtje wat je met een speldje naar achteren houdt of een ingevlochten kunstwerk. Maar ook kan je natuurlijk een hoofdbandje nabootsen met je eigen haar door simpelweg een vlechtje boven allebei je oren te maken en die over je hoofd heen naar de andere kant te leggen en daar vast te zetten met een speldje. Met creativiteit kom je een heel eind!

5. Scrunchies

Niet zo van de haarbanden, maar wel van de leuke stofjes en printjes? In comes the scrunchie! Ook deze trend is weer op komen duiken en wij houden ervan… Je hebt ze natuurlijk ook in allerlei stijlen, kleuren en prints en je kan ze daardoor oneindig blijven matchen met je outfits. Daarnaast staat het natuurlijk veel leuker om een top knot of half up-do te maken met deze vrolijke bandjes dan met een simpel haarelastiekje. Heb je korte plukjes die je scrunchie niet vasthoudt? Vlecht ze dan eerst een klein stukje in, doe er een normaal elastiekje omheen om het haar vast te houden en verberg die dan met je leuke scrunchie. Opgelost!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen