Brace yourselves! Het is vollop herfst en hoewel sommige daar super excited om zijn, is onze huid daar iets minder happy mee. Het koude weer zorgt er namelijk voor dat je huid enorm uitdroogt. Maar, no worries. CG! deelt vijf tips over hoe je een droge huid tegen kan gaan.

5x Tips tegen een droge huid

 

1. Gebruik een volle crème

Door een vollere crème te gebruiken voor je gezicht (zowel een dag- als nachtversie) kan je je gezicht goed voeden on a daily basis. Is de huid op je lichaam ook erg droog? Gebruik dan een voedende bodylotion of bodybutter.

2. Drink genoeg water

Het wordt zó vaak gezegd, maar het helpt echt: drink genoeg water. Omdat je huid naar vocht snakt, is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Probeer minimaal 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Vind je dat een beetje veel? Dan kun je ook voor groene thee gaan. Je krijgt dan én genoeg vocht binnen én het is supergoed voor je huid.

Check ook deze tips tegen droge lippen

3. Te heet water is een no go!

Heet water droogt je huid enorm uit. Gebruik daarom tijdens het douchen (of badderen) niet té heet water. Ook al is het nog zo verleidelijk met dit koude weer, probeer om niet elke dag de te douchen of in bad te gaan. Zo behoudt je huid beter z’n vochtbalans.

4. Vermijd zeep

Nog zo’n uitdroger voor je skin: zeep. Gebruik geen zeep tijdens het wassen van je gezicht en lichaam. Kies eerder voor een facewash die speciaal gemaakt is voor een droge huid. Voor je lichaam bestaan er ook genoeg showergels die rekening houden met een dry skin. Dit is waaay better dan ‘gewone’ zeep!

5. Gebruik een verzorgend masker

Voedt je huid zo nu en dan met een gezichtsmasker. Er zijn speciale maskers voor een droge huid die bijvoorbeeld avocado of honing bevatten. Maak er dan gelijk een gezellige sleepover met je besties van en probeer allemaal een andere face mask. De Disney gezichtsmaskers van MAD beauty bijvoorbeeld!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash