Mondkapje

5 tips waarmee je geen beslagen bril meer krijgt wanneer je een mondkapje draagt

Het dragen van een mondkapje is op sommige plekken verplicht en ook op andere plekken raadt het kabinet sterk aan om een mondkapje te dragen. Draag je een bril? Dan herken je vast wel de struggle die het dragen van een mondkapje met zich mee brengt: glazen die beslaan. Wij delen 5 tips met je om hiervan af te komen.

1. Draag je bril over je masker

Draag je bril eens over je masker. Op deze manier wordt de lucht richting je glazen geblokkeerd. Zorg er wel voor dat je kin nog bedekt is. Anders heeft het mondkapje namelijk geen nut meer.

2. Zakdoekje

Pak een tissue of zakdoek, vouw deze horizontaal en leg hem vervolgens op je neus. Op die manier ligt deze tussen je mondmasker en je bril in en vangt het vocht op waardoor je bril minder snel beslaat.

Zo blijft je lippenstift goed zitten als je een mondkapje draagt

3. Wassen met water en zeep

Onderzoekers van de Royal College of Surgeons of England publiceerden in 2011 een rapport waarin stond dat het wassen van de voor- en achterkant van je bril met water en zeep kan voorkomen dat de glazen beslaan. Zorg er wel altijd voor dat je geen heet water gebuikt, want dan kan het zijn dat je glazen kapot gaan. Na het wassen moet je je bril even laten drogen. Doe dit niet met een doekje, maar leg ‘m gewoon even weg. De zeep vormt hierdoor een laagje op de glazen waardoor je bril minder snel kan beslaan.

4. Scheerschuim

Je kan je bril ook aan twee kanten insmeren met scheerschuim en dat vervolgens voorzichtig met koud water afspoelen. Hierna laat je je bril weer drogen op dezelfde manier als hierboven, voor hetzelfde effect.

Ben jij de ontwerper van het nieuwe CosmoGIRL! mondkapje? Doe snel mee!

5. Anti Condens Spray

Deze spray kun je gewoon halen bij de opticien. Spuit een beetje op beide glazen en ga er met een katoenen doekje overheen. De spray zal helpen tegen het beslaan van je glazen.

LEES OOK:

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen