krullen

5x tips om je haar in de krul te houden

Ben je gezegend met een bos krullen? Lucky you! Heb je steil haar, maar wil je ook weleens een dagje door het leven met curly hair? No problemo! Wij geven jou 5 tips om je haar in de krul te houden, zodat jij na een lange dag school of werken weer naar huis gaat met een bos flaweless krullen!

5x tips om je haar in de krul te houden

 

Een goede wasbeurt

We beginnen bij het begin: geef je haar een goede wasbeurt, zodat je haar niet vettig is als je het gaat krullen. Probeer eens een  volumeshampoo. Door volumeshampoo krijgt je haar een extra boost aan volume. Omdat krullen het beste blijven zitten in stug haar, raden wij je aan om geen conditioner te gebruiken. Ook haaroliën en -serums mag je na het wassen laten staan. Dit maakt je haar alleen maar glad, en dát willen we juist niet.

Een tijdje geleden deelde Isaya met ons tips voor haarverzorging. Deze check je hier!

Kleine plukken

Wanneer je je haar krult pak dan dunne plukjes haar per keer. Veel meiden laten de gekrulde haarpluk naast je hoofd hangen, maar zet de krul eens vast met een speltje. Zo krijgen de krullen de kans om af te koelen en blijven ze langer zitten. Als je klaar bent met het krullen van je haar, kun je ze één voor één losmaken. En om ze écht goed te laten zitten, spray je er wat haarlak op. Doe dit aan de onderkant van je krullen.

Haarlak!

Om de krul langer in je haar te houden, gebruik je natuurlijk haarlak!  Gebruik niet te veel haarlak, want dat zorgt ervoor dat de krullen weer uitzakken.

Gebruik droogshampoo

Van droogshampoo wordt je haar ook lekker stug. Ook is droogschampoo super easy wanneer je haren nog mooi in de krul zitten van de dag ervoor en je nog niet je haar wil wassen. In dit artikel delen wij de 6 beste droogshampoo’s!

Vindt de juiste krultang

Een goede krultang is the key voor mooie krullen, en het maakt écht verschil over krullen goed en lang blijven zitten. Bij ons op de redactie is de Remington Ci95 Pearl onze favoriet! Er zijn 101 verschillende groottes en diktes, dus check goed welke krultang voor wat geschikt is!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen