zweet

5x tips tegen zweetvlekken

Ze zijn supervervelend en not charming at all; zweetvlekken. Of je nu moest rennen om je trein te halen of omdat je je eerste date hebt, je ontkomt er helaas bijna niet aan. Er zijn gelukkig wel een aantal life hacks die zweetvlekken voorkomen of er voor zorgen dat ze in ieder geval een stuk minder erg/groot/nat worden!

5x tips tegen zweetvlekken

 

Talkpoeder

Talkpoeder gebruik je niet alleen maar voor babybilletjes, maar kun je ook onder je oksels aanbrengen! Er bestaat zelfs deodorant waar talkpoeder inzit. Deo helpt tegen zweetgeurtjes, maar houdt je oksels niet droog. Breng talkpoeder aan onder je oksel voordat je deo opspuit en je kunt weer gerust met je armen de lucht in!

Maandverband

Maandverband is hier natuurlijk niet oorspronkelijk voor bedoeld, maar degene die heeft uitgevonden dat maandverband zweetplekken tegengaat krijgt van ons de Nobelprijs. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde hoe je maandverband normaalgesproken gebruikt; je plakt het maandverbandje aan de binnenkant van je trui zodat het maandverband tegen je oksel aankomt en zo het zweet opvangt. Deze manier van zweetoksels tegen gaan kun je wel het beste doen als je een trui aan hebt. Je weet maar nooit of iemand het ziet…

Stick deodorant

Een stick deodorant zorgt ervoor dat je poriën sluiten, en gesloten poriën houden het zweet tegen.. Tegenwoordig zijn er allemaal huidvriendelijke stick deo’s die geen aluminium of parfum bevatten.

Draag zwarte kleding

Als je liever het zekere voor het onzekere wilt nemen en geen zin hebt om je druk te maken over zweetvlekken tijdens je sollicitatiegesprek/date/eerste schooldag, draag dan een zwart t-shirt/trui of bloesje. Zo weet je zeker dat er geen zweetvlek doorheen komt! Better save than sorry.

Let op welke kleding je koopt

Draag jij vaak topjes van een synthetische stof? Dan is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. Het kan helpen om kleding van katoen te dragen, deze ademen namelijk beter en zorgen er dus voor dat je zweetplekken veel minder zullen zijn!

Weet jij nog meer tips tegen zweetvlekken? Deel ze met ons op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen