zweet

6x Tips voor het voorkomen van zweetvlekken

Ze zijn supervervelend en not charming at all: zweetvlekken. Of je nu moet rennen om je trein te halen of omdat je je eerste date hebt, zweten is totally normal. Er zijn gelukkig wel een aantal lifehacks die zweetvlekken kunnen voorkomen of ervoor zorgen dat ze in ieder geval een stuk minder opvallend/groot/nat worden!

Talkpoeder

Talkpoeder is niet alleen voor babybilletjes, maar kun je ook onder je oksels aanbrengen! Er bestaat zelfs deodorant waar talkpoeder in zit. Meeste deo’s helpen tegen vieze zweetgeurtjes, maar houden je oksels niet droog. Breng talkpoeder aan onder je oksel voordat je deo opspuit en je kunt weer gerust met je armen de lucht in!

Wist je dat je talkpoeder ook als droogshampoo kunt gebruiken?

Maandverband

Maandverband is hier natuurlijk niet oorspronkelijk voor bedoeld, maar degene die heeft uitgevonden dat maandverband zweetplekken tegengaat, krijgt van ons de Nobelprijs. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als hoe je maandverband normaal gesproken gebruikt; je plakt het maandverbandje aan de binnenkant van je trui, zodat het maandverband tegen je oksel aankomt en zo het zweet opvangt. Deze manier van zweetoksels tegengaan kun je wel het beste doen als je een dikkere trui aan hebt. Bij een dun shirtje, zou je het maandverband er nog wel eens doorheen kunnen zien.

Shoppen: the aesthetic styles E-girl, Cottagecore en Academia

Stick deodorant

Een stick deodorant zorgt ervoor dat je poriën sluiten, en gesloten poriën houden het zweet tegen.. Tegenwoordig zijn er bovendien allemaal huidvriendelijke opties die geen aluminium of parfum bevatten.

Struggles bij het kiezen van een nieuw parfum? Dit zijn CG!’s top picks!

Anti-transpirant

Ook kun je gebruik maken van een speciale anti-transpirant. Deze sluit je poriën, waardoor je bijvoorbeeld niet meer onder je armen zweet. Dit middel kan je alleen beter niet te vaak gebruiken, omdat je lichaam toch het vocht kwijt moet kunnen, waardoor je bijvoorbeeld meer op andere plekken kunt gaan zweten. Maar wil je bijvoorbeeld tijdens dat dinertje of sollicitatie hele graag dat ene bloesje aan, waarbij je wéét dat je er zweetplekken in krijgt? Dan is dit je redder in nood!

Draag zwarte kleding

Als je liever het zekere voor het onzekere wilt nemen en geen zin hebt om je druk te maken over zweetvlekken tijdens je sollicitatiegesprek/date/eerste schooldag, draag dan een zwart t-shirt/trui of bloesje. Zo weet je zeker dat er geen zweetvlek doorheen komt! Better safe than sorry.

Let op welke kleding je koopt

Draag jij vaak topjes van een synthetische stof? Dan is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. Het kan helpen om kleding van katoen te dragen, deze ademen namelijk beter en zorgen er dus voor dat je zweetplekken veel minder zullen zijn!

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen