Bruin

Met deze 5 tips word je in no-time bruin

Chillen met onze grootste frenemy – de zon – heeft wel wat voorzorgsmaatregelen nodig. En dan bedoelen we niet dat je in een t-shirt, onder een parasol met een wit gezicht van de factor 50 in de tuin moet gaan zitten. CG! zet een paar handige tips voor je op een rijtje zodat je zonder zorgen bruin kunt worden.

1. Scrubben

Je dagje zonnen begint onder de douche. Om een egale kleur te krijgen en je huid makkelijker bruin te laten worden is het belangrijk om van tevoren even te scrubben. Je verwijdert dan de dode huidcellen en je nieuwe huidje is zon ready. Het zorgt er ook voor dat je minder snel gaat vervellen. Probeer het wel een dag van tevoren te doen. Als je nieuwe huid te fresh is, verbrandt deze ook weer sneller en dat willen we niet! Lees hier ook waarom extreem koud water goed voor je is. 

Check hier een aantal fijne lichaamsscrubs die je gewoon thuis kunt maken!

2. Koop nieuwe zonnebrand

Net als je huid, is ook je zonnebrandflesje niet dol op de volle zon. Door de straling kan de beschermingsfactor namelijk afnemen. Bewaar je flesje daarom altijd in de schaduw en koop ieder jaar een nieuwe voor het beste resultaat. Let daarbij op de factor en kies er een die bij je huid past. Met een lagere factor word je misschien sneller bruin, maar het is niet goed voor je huid. Kies een zonnebrand waarmee je in de zon kunt blijven zonder eruit te komen zien als een tomaat. Het duurt iets langer maar het is veiliger en je kleurtje gaat veel langer mee!

Hier lees je hoe je zonnebrand nou écht moet gebruiken

3. Zondieet: Wortels

Sla wortels in! Deze bevatten caroteen, dat ervoor zorgt dat je huid sneller bruin wordt.  Je wordt uiteraard niet in één keer poepiebruin, maar het helpt wel. Je kunt er een sapje van maken of ze gewoon de hele dag door snoepen. Bij de supermarkt heb handige snoepzakjes van ongeveer €1 met een portie worteltjes. Combineer deze snack met stukjes watermeloen. Deze zitten vol vitamine A en dat zorgt voor een gezonde glans en je huid instaat is om snel bruin te worden. Daarnaast zit het ook vol met water en blijf je dus lekker gehydrateerd.

4. Bye bye ligbed, hello floatie

Ronddobberen op je reuze flamingo is niet alleen super Insta worthy, maar ook efficiënt. Op het water word je namelijk sneller bruin, omdat water reflecteert. Je krijgt dus dubbel zoveel zon. Pas op, je verbrandt dus ook dubbel zo snel. Goed smeren met een waterproof zonnebescherming dus!

5. Water, water, water

Hebben we het al gezegd? Nog één keer dan: drink water. Voor, tijdens en na het zonnen. De zon droogt je namelijk uit, dus je moet goed gehydrateerd blijven. Dit voorkomt hoofdpijn en zorgt ervoor dat je een mooie bruine glow krijgt en deze blijft. Gebruik ook aftersun om je huid te laten rusten en te helpen met herstellen.

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen