Hoewel de zomer zich nog niet echt laat zien in Nederland (en dat terwijl die al bijna weer voorbij is…) kan het natuurlijk geen kwaad om de fijnste zomerkapsels uit te proberen. Wij zetten de vijf tofste must-try’s van dit moment op een rijtje. Let’s try it on!

Beeldcredit: All-about-fashion

1.De halve up-do

Foto: Loa by Lidia Aguilera

De halve up-do is al een tijdje een grote hit op het gebied van haar. Deze hairstyle doe je heel gemakkelijk zelf! Verdeel je haar in twee delen; een boven- en een onderste gedeelte. De bovenste pluk draai je hoog bovenop je hoofd om zich zelf heen totdat er vanzelf een knotje ontstaat. Zet vast met een dun elastiekje en klaar is de halve up-do!

2. De lage vlecht

Foto: Moises Niento

De lage vlecht is perfect wanneer je niet veel tijd hebt om je haar te doen maar toch fashionable voor de dag wil komen. Kam al je haar naar achter en zet het vast met een dun elastiek in een strakke, lage staart. Verdeel de staart in drie strengen en maak hier een vlecht van. Vlecht helemaal door tot onderaan de puntjes en zet ook dit vast met een dun elastiekjes. Easy does it all!

3. Fizzy kleine krullen

Foto: Philosophy

Zin in losse lokken, maar net even anders dan je gewend bent? Ga voor deze fizzy kleine krullen. Begin met het natmaken van je haar. Verdeel dan je haar in een aantal gelijke delen en maak hier dunne vlechtjes van. Hoe meer en hoe dunner de vlechtjes hoe kleiner de krulletjes. Laat de vlechtjes drogen aan de lucht door er bijvoorbeeld een nachtje mee te slapen. Haal de vlechtjes los als ze goed droog zijn, je ziet gelijk dat je haar is gaan krullen. Verdeel wat haarmousse op je krullen en kam uit met een grove kam om de krullen een beetje losser te maken. Hoe rommeliger de krullen hoe beter. Makkie toch!?

4. Boxer braids

Foto: Emporio Armani

De boxer braids zijn al een tijdje on trend. Dit kapsel vraagt enige oefening, maar als je eenmaal doorhebt hoe je dit zomerse kapsel maakt, heb je altijd een fijne hairdo achter de hand. Verdeel je haar in twee gelijke delen met een middenscheiding. Maak aan elke kant een dutch braid. Het verschil tussen een french braid, een invlecht zoals je het waarschijnlijk gewend bent, en een dutch braid, is dat je bij een dutch braid onderlangs invlecht in plaats van bovenlangs zodat de vecht “op” het haar komt te liggen. Vlecht helemaal door naar onder en zet vast met een dun elastiekje.

5. Dubbele trends

Foto: Christian Dior

Als er twee grote haartrends zijn deze zomer, dan zijn het wel vlechten en knotjes. Hoe leuk dus om deze twee trends in één kapsel te combineren. Ook dit kapsel vraagt een beetje oefening of een paar extra handen en een beetje hulp van je BFF. Ga voorover hangen en gooi al je haar naar voren. Verdeel het onderste gedeelte van je haar aan de achterkant van je hoofd in drie gelijke delen. Vlecht deze drie delen in een french braid naar je kruin. Gebruik kleine plukjes zodat de vlechten mooi dun en strak blijven. Pak de uiteinden van de vlechten en de rest van het haar en zet het boven op je hoofd vast met een knotje. Prima ballerina!

Lees ook: outfits van de Teen Choise Awards die je niet wil missen.