lips

6 Tips voor kissable lips

De koudste maanden van het jaar komen er weer aan en dat betekent: dry lips for days. En dat is iets waar we niet op zitten te wachten, dus geven wij je zes tips voor kissable lips!

1. Scrub! 

Verwijder de velletjes van je lippen door ze één à twee keer per week te scrubben. Gebruik hiervoor een speciale lipscrub of maak je eigen scrub door honing met een beetje suiker te mengen. Gebruik na het scrubben een lippenbalsem om ze extra zacht te maken.

Zijn de velletjes nog niet helemaal weg na de (suiker)scrub? Je kunt ook met een zachte tandenborstel of handdoek heel voorzichtig proberen de velletjes weg te wrijven. Gebruik ook hierna een lekkere vette lippenbalsem.

2. Hydrateer

Zoek je een makkelijk trucje om je lippen te verzorgen? Ga met een schijfje komkommer over je lippen, laat het een kwartiertje intrekken en spoel af met lauw water. Dit werkt hydraterend, verfrissend en zorgt voor een vitamine boost!

3. Drink voldoende water

Hydrateren is niet alleen belangrijk van buitenaf, maar ook van binnenuit. Drink daarom de hele dag voldoende water. Neem kleine slokjes waardoor je lippen ook telkens opnieuw nat worden. Easy does it all.

4. Afblijven

Ook al is de verleiding nog zo groot: lik, bijt of trek niet aan de velletjes op je lippen. Hierdoor zullen ze alleen maar droger worden of nog meer beschadigen. Vind je het moeilijk om ervan af te blijven? Smeer alleen al daarom je lippen goed in.  Je zal zien dat de verleiding dan minder groot is.

5. Smeren, smeren, smeren

Het ligt misschien een beetje cliché, maar de beste methode tegen dry lips is: insmeren! Het vet houden van je lippen zorgt voor een beschermlaagje en houdt je lippen zacht en soepel. Geen lippenbalsem bij de hand? Kokosolie, honing, olijfolie, vaseline en shea butter zijn ook goede middeltjes om ze vet te houden. Let wel op dat je niet té veel smeert, want daar kun je weer een soort van verslaafd aan raken: je lippen drogen dan namelijk sneller uit als je het even niet gebruikt en dus blijf je smeren.

6. Verwijder make-up

Draag jij graag lippenstift of lipgloss? Zorg er dan voor dat je voor het slapen gaan je lippen goed reinigt. Make-up kan je lippen uitdrogen en dat is nou juist niet de bedoeling! Daarbij is het sowieso superslecht om met make-up op te gaan slapen!

LEES OOK: 

Beeld: Pexels

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen