Gele en soms korrelige nagels; kalknagels zijn geen pretje. Met de zomer in aantocht, kunnen we ons voorstellen dat meiden met kalknagels het benauwd beginnen te krijgen, dus hier vijf dingen die je het beste kunt doen tegen kalknagels.

1.Sokken

Draag katoenen sokken en verwissel ze natuurlijk wel dagelijks. Kalknagels ontstaan door schimmels en schimmels worden heel blij van een warme, vochtige omgeving. Vermijd dus ook kunststof.

2.Water

Was je voetjes met water en niet (tenminste, niet te vaak) met zeep. Door ze te wassen met zeep haal je het beschermlaagje eraf. Droog je voeten goed af na het douchen en let ook op de plekjes tussen je tenen. Daarmee bedoelen we de plekjes waar als je een zeemonster zou zijn, je zwemvliezen zouden zitten!

3. Frisse voetjes

Doe luchtige schoenen aan; as we told you houden schimmels van zweet en nattigheid. Met luchtige schoentjes ben je de schimmels voor en geef je ze minder kans om zicht te vestigen op jouw gepedicuurde nageltjes. Dus laat die laklaarzen maar staan, tenzij je er katoenen of wollen sokjes in draagt, ofcourse!

4.Slippers

Kalknagels zijn besmettelijk, dus vermijd contact. Voetjevrijen is geen goed idee, maar weet je wat je ook beter kan laten? Op je blote voeten door het zwembad of openbare douches hobbelen. Doe voor de zekerheid altijd slippers aan. Al helemaal leuk als ze matchen met jouw bikini en die van je vriendelijke viervoeter.

5. Laser

Er zijn tientallen smeerseltjes op de markt voor kalknagels, maar die schijnen voor hardnekkige schimmels niet te werken. De dokter kan je natuurlijk een middeltje voorschrijven en als dat óók niet werkt, kun je je nagels laten laseren. De laser vernietigt de schimmel, maar niet je nagel.

6. Oom dokter

Als je niet zeker weet of je een kalknagel hebt of je weet niet wat je ermee aanmoet, kun je natuurlijk het beste een afspraak maken bij de huisarts. Een schimmelinfectie die kalknagel veroorzaakt, komt bij tweederde van de mensen voor. Niets om je voor te schamen dus!

LEES OOK

Beeld: Unsplash