beauty

6x Bizarre beauty items

Schrikt jouw vriend, broertje (of jijzelf) ook bij het zien van een wimperkruller? Dan durf je al helemaal niet meer te slapen als je deze beauty-weirdo’s ziet! We zetten de vreemdste beautyproducten die we konden vinden voor je op een rijtje. Just for fun, want please don’t try this at home…

1. Kaars

Geen deo of parfum in de buurt? De oude Egyptenaren plaatsten een cone shaped geurkaas op hun pruiken en lieten deze smelten op hun hoofd om de stank te verbergen. Je hoeft je misschien geen zorgen meer te maken over smerige geuren, maar we kunnen niet beloven dat je geen lichte paniek krijgt van vlammen in je haar of het flamberen van je stinkende buurman als je hem deze optie aanbiedt. Liever toch een brandvrije optie voor ons.

2. Lintwormdieet

Move over Sonja Bakker and hello Lintwormdieet? Lijkt ons geen goed idee, maar vrouwen van de 19e eeuw namen deze parasiet in voor het perfecte figuur. Hoewel lintwormen inderdaad zorgden dat hun hosts niet aankwamen, vinden we het niet surprising dat het je lichaam meer slecht deed dan goed. De wormen bezorgden de dames vervelende ziektes, zoals epilepsie en meningitis.

Lees hier wat je moet doen als iemand een epileptische aanval krijgt

3. Freezing Freckles

Wij vinden sproetjes supermooi. Sommigen tatoeëren of tekenen de vlekjes op hun gezicht en voor de festivalperiode kun je natuurlijk all out gaan met glitters, maar in de jaren 30 waren freckles veel minder populair. ‘Gelukkig’ hadden ze daar een oplossing voor: nitrogen. Dit spul vroor de sproetjes van het gezicht af. Au!!

4. Muizenbende

We willen wel allemaal de volle wenkbrauwen a la Cara, maar wij gaan niet zo ver als de dames uit de pruikentijd. Ratten in huizen doen je misschien niet meteen denken aan schoonheid en weelde, maar deze welgestelde dames plakten muizenhuidjes op hun wenkbrauwen voor de perfect hairy look. Ja, liever toch maar korte, piekerige wenkies.

5. Paint it tan

Panty’s: we houden van ze en haten ze; heb je net voorzichtig aangetrokken zonder dat je nagels erin blijven haken, hangt je kat aan je benen en kun je weer een nieuwe aantrekken. De vrouwen uit de Tweede Wereldoorlog misten hun panty’s zo erg, dat ze het nylon stofje op hun benen schilderden. Ja, dat lees je goed! Maar eh, hoe dan? Nou, het was eigenlijk een combi van verschillende producten, waardoor het goedje eruit zag als een nylon panty. Geen ladders verzekerd!

6. Wonderschone kuiltjes

Kuiltjes behoren tot één van de zeven schoonheden en zijn het toonbeeld van schattigheid. Om deze kuiltjes te creëren, konden vrouwen een device kopen waarin twee knoppen in hun wangen drukten. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het apparaat effect had, want het wel of niet hebben van kuiltjes genetisch is bepaald.

LEES OOK:

Beeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen