Hebben jullie de weersvoorspellingen al bekeken? Onze gebeden zijn verhoord want de zon gaat weer schijnen. Hallo, blote benen! Chillen met onze grootste frenemy heeft wel wat voorzorgsmaatregelen nodig. En dan bedoelen we niet dat je in een t-shirt, onder een parasol met een wit gezicht van de factor 50 op het strand moet gaan zitten. CG! zet een paar handige tips voor je op een rijtje zodat je zonder zorgen bruin kunt worden.

 

Scrubben

Je dagje zonnen begint onder de douche. Om een egale kleur te krijgen en je huid makkelijker bruin te laten worden is het belangrijk om van tevoren even te scrubben. Je verwijderd dan de dode huidcellen en je nieuwe huidje is zon ready. Het zorgt er ook voor dat je minder snel gaat vervellen. Probeer het wel een dag van tevoren te doen. Als je nieuwe huid te fresh is, verbrand deze ook weer sneller en dat willen we niet!

 

Koop nieuwe zonnebrand

Net als je huid, is ook je zonnebrandflesje niet dol op de volle zon. Door de straling kan de beschermingsfactor namelijk afnemen. Bewaar je flesje daarom altijd in de schaduw en koop ieder jaar een nieuwe voor het beste resultaat. Let daarbij op de factor en kies er één die bij je huid past. Met een lagere factor word je misschien sneller bruin maar het is niet goed voor je huid. Kies er één waarbij je in de zon kunt blijven zonder eruit te komen zien als een tomaat. Het duurt iets langer maar het is veiliger en je kleurtje gaat veel langer mee!

 

Zondieet: Wortels

Sla wortels in, deze bevatten caroteen, dat ervoor zorgt dat je huid sneller bruin wordt.  Je wordt uiteraard niet eens poepiebruin maar het helpt wel. Je kunt er een sapje van maken of ze gewoon de hele dag door snoepen. Bij de supermarkt heb je tegenwoordig handige snoepzakjes van ongeveer €1 met een portie worteltjes. Combineer deze snack met stukjes watermeloen. Deze zitten vol vitamine A dat ervoor zorgt dat je een gezonde glans krijgt en je huid instaat is om bruin te worden. Daarnaast zit het ook vol met water en blijf je dus lekker gehydrateerd.

 

Bye bye ligbed, hello floatie

Ronddobberen op je gigaflamingo is niet alleen super Insta-waardig, maar ook efficiënt. Op het water word je namelijk sneller bruin omdat water reflecteert. Je krijgt dus dubbel zoveel zon. Pas op, je verbrand dus ook dubbel zo snel. Goed smeren met een waterproof zonnebescherming dus!

 

Water, water, water

Hebben we het al gezegd? Nog één keer dan, drink water. Voor, tijdens en na het zonnen. De zon droogt je namelijk uit, dus je moet goed gehydrateerd blijven. Dit voorkomt hoofdpijn en zorgt ervoor dat je huid mooi glowie bruin wordt en blijft. Gebruik ook aftersun om je huid te laten rusten en te helpen met herstellen.

 

Lees van te voren de nieuwe CosmoGIRL!

Op bladzijde 52 tot 57 vind je namelijk nog meer weetjes over hoe je BFF’s wordt met de zon en welke zonnebrand je het beste kunt kopen.

 

Enjoy the sun babes!

 

LEES OOK: 6X SUMMER BODY READY

 

Fotografie: Unsplash