7 Dingen die je moet weten voordat je een gel manicure neemt

Ben je, net als ik,  koningin van de chipped nails? Dan zullen gelnagels je leven veranderen. Maar voordat je nu naar de salon rent, lees eerst deze tips van celebrity manicure Miss Pop.

1.Een gelmanicure is iets anders dan een acrylmanicure.

Acrylnagels worden gemaakt met een poederdip. ‘Ze worden voornamelijk gebruikt om de nagels langer en sterker te maken’, legt Miss pop uit.

Acrylnagels zijn soms in kleur, maar meestal transparant of in natuurlijke tinten. Gelnagels daarentegen, zijn in nagellakkleuren die worden uitgehard onder een UV- of LEDlamp.

 2.  Gelnagels weken het nagelbed van je nagels, maar dit komt meestal door het verwijderingsproces.

Sommige mensen zijn bang dat gelnagels er voor zorgen dat hun nagels niet meer kunnen ademen. Nagels zijn echter van zichzelf van al dood, dus hoeven ze ook niet te kunnen ademen. Je nagelbedjes en nagelriemen zijn moet je echter wel zuinig op zijn. Het veiligst is om je gelnagels te laten verwijderen in een salon, ook al kost dat wat meer geld.

3.  Je kunt je gelnagels thuis verwijderen.

Als je geld wil besparen kun je je gelnagels zelf verwijderen. Doe het dan alleen wel extra voorzichtig:

  • Koop een flesje van 100% aceton of goede gelremover.
  • Plaatse een wattenschijfje gedrenkt in de aceton bovenop je nagel.
  • Wikkel hierna elke nagel in aluminiumfolie.
  • Wikkel je handen in een handdoek. Dit bevordert het verwijderingsproces.

 

Afhankelijk van het soort gelnagels duurt het verwijderen 15 min tot een uur.  Houd je nagelbedden gehydrateerd. Miss Pop raadt aan nagelriemolie te gebruiken. ‘Zelfs als je geen gel manicure hebt gedaan zullen deze producten je helpen je nagels gezond en sterk te houden’, zegt ze.

4.  UV-straling kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid

‘Onnodige blootstelling aan UV-straling is slecht voor je’, zeg Miss pop, ‘maar het is al tijden een onderdeel van vele salonbehandelingen. Dat paarse licht dat je helpt je nagels te drogen is UV-licht!’ Gelukkig is er al enorme vooruitgang geboekt in de wereld van geltechnologie en zijn veel merken overgestapt tot LED-verharding dat niet de schadelijke effecten van UV-licht heeft. Vraag in de salon of ze gebruikmaken van  LED-licht en als je toch liever je UV-lamp gebruikt voor het uitharden van je nagels, gebruik dan een zonnebril voor de veiligheid.

5.  DIY-kits werken echt!

Sommige nagellakmerken hebben gelkits om thuis te gebruiken, zelfs met LEDlampen. Probeer deze uit als je geld wil besparen en een vaste hand hebt om zelf je nagels te doen. Nagellakjes die je opbrengt met behulp van DIY-kits blijven iets langer zitten dan een normale nagellak – ongeveer 10 dagen- maar geven je meestal niet de kwaliteit van een salon. Volg goed de instructies op om het beste resultaat te krijgen.

6.  Gelnagels blijven ongeveer 2-3 weken zitten.

Het grootste voordeel van gelmanicures is dat het heel lang blijft zitten. Als je veel feestjes of andere leuke gelegenheden op de planning hebt staan, kunnen gelnagels een uitkomst zijn. Meestal blijven ze ongeveer 2 weken zitten zonder te chippen (yeah, it’s amazing.)

7.  Pas op voor ‘toxic trio’- ingrediënten.

Sommige nagellakjes bevatten potentiële kankerverwekkende stoffen zoals dibutylftalaat, tolueen en formaldehyde. Lees aandachtig de ingrediëntenlijst op het potje om ze te vermijden.

Lees ook: shoppen: perfect basics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen