Iedereen wil mooie lippen en het allerliefst kopiëren we massaal die van Kylie Jenner. Maar zo makkelijk gaat dat helaas niet. Wel kom je een stapje dichterbij door je lippen goed te verzorgen en dat is een eitje. Wij geven je hieronder 7 makkelijke tips!

1. Scrub! 

Verwijder de velletjes van je lippen door ze één a twee keer per week te scrubben. Gebruik hiervoor een speciale lipscrub of maak je eigen scrub door honing met een beetje suiker te mengen. Gebruik na het scrubben een lippenbalsem om je lippen extra zacht te maken.

Zijn de velletjes nog niet helemaal weg na de (suiker)scrub? Je kunt ook met een zachte tandenborstel of handdoek heel voorzichtig proberen de velletjes weg te wrijven. Gebruik ook hierna een lekkere vette lippenbalsem.

2. Bescherm je lippen

Gebruik in de zomer een lippenbalsem met spf. Ook in de winter moet je flink smeren, het vet houden van je lippen beschermt ze tegen de kou en zorgt dat ze niet droog worden.

3. Hydrateer

Zoek je een makkelijk trucje om je lippen te verzorgen? Ga met een schijfje komkommer over je lippen, laat het een kwartiertje intrekken en spoel af met lauw water. Dit werkt hydraterend, verfrissend en zorgt voor een vitamine boost!

4. Drink voldoende water

Hydrateren is niet alleen belangrijk van buitenaf, maar ook van binnenuit. Drink daarom de hele dag voldoende water. Neem kleine slokjes waardoor je lippen ook telkens opnieuw nat worden. Easy does it all.

5. Afblijven

Ook al is de verleiding nog zo groot…lik, bijt of trek niet aan de velletjes op je lippen, hierdoor worden ze alleen maar droger of meer beschadigd. Vind je het moeilijk om van je lippen af te blijven? Smeer alleen daarom al je lippen goed in, je zal zien dat de verleiding dan al minder groot is.

6. Smeren, smeren, smeren

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar de beste methode tegen droge lippen is: insmeren! Het vet houden van je lippen zorgt voor een beschermlaagje en houdt je lippen zacht en soepel. Geen lippenbalsem bij de hand? Kokosolie, honing, olijfolie, vaseline en sheabutter zijn ook goede middeltjes om je lippen vet te houden. Maar pas ook op met tevéél smeren, want daar kun je weer een soort van verslaafd aan raken: je lippen drogen dan namelijk sneller uit als je het even niet gebruikt en dus blijf je smeren.

7. Verwijder make-up

Draag jij graag lippenstift of lipgloss? Zorg er dan voor dat je voor het slapen gaan je lippen goed reinigt. Make-up kan je lippen uitdrogen en dat is nou juist niet de bedoeling!

 

Hello kissable lips!!

Lees ook: OMG Kylie Jenner is zwanger