Scheren

8x Tips tegen vervelende scheerbultjes

Summer is coming en daarom worden de bikini’s en badpakken massaal uit de kast getrokken. Een gladde bikinilijn is dan wel zo fijn. Vaak last van bultjes na het scheren? Hopelijk kunnen deze tips je helpen!

Oh en by the way: je hoeft je natuurlijk helemaal niet te ontharen, hè! Gewoon puur natuur blijven is ook helemaal prima (en scheelt je daarbij een hoop geld, tijd en moeite!). Doe waar jij je comfortabel en fijn mee voelt. You do you!

1. Gebruik een scherp mesje

Als je met een bot mesje scheert, neemt het mesje niet alle haartjes mee. Daarnaast kan het een hoop irritatie veroorzaken. Willen we niet. Vervang daarom regelmatig je scheermesje.

2. Scrubben ter voorbereiding

Het is verstandig om vóórdat je gaat scheren je huid te scrubben. Dode huidcellen worden hierdoor verwijderd en de huid wordt zo goed voorbereid op de scheerbeurt. Ze zeggen niet voor niets dat een goed begin het halve werk is. Je voorkomt hiermee ook ingegroeide haren en dus vervelende bultjes (check hier nog meer tips tegen ingegroeide haartjes!). Gebruik wel een milde scrub, want je huid down below is gevoelig!

3. Scheer met de haarrichting mee

Voor andere delen van je lichaam kan dit anders zijn, bijvoorbeeld je benen en je oksels, maar voor je bikinilijn is het superbelangrijk om met de haarrichting mee te scheren. Zo voorkom je irritaties. Let er ook op dat je je huid goed strak trekt als je scheert.

4. Gebruik scheerschuim of een olie

Zo glijdt je mesje nog soepeler over je huid. En hoe soepeler, hoe minder irritatie. Om je vulva te scheren, kun je het beste scheerschuim of -olie gebruiken dat vrij is van alle geuren en kleuren die normaal altijd in scheerschuim zitten. Your girl down there is namelijk nogal gevoelig en heeft het niet zo op vreemde parfums, ze kunnen namelijk zorgen voor een hoop irritatie.

Meer tips over scheren down below? Die vind je hier!

5. Maak je huid goed nat

Scheren op een droge huid (nog even snel voor de gymles of hockeytraining bijvoorbeeld) is misschien verleidelijk, maar zorgt voor schrale, droge plekken en irritatie. Scheer daarom voor het beste resultaat altijd met veel water. Water zorgt dat je mesje makkelijker over je huid glijdt. Veel scheermesjes bevatten tegenwoordig ook een geconcentreerd serum, dat wordt geactiveerd als het in contact komt met water.

Extra goed om te scheren met warm water, bijvoorbeeld onder de douche of in bad. Hierdoor gaan je poriën meer open staan en worden de haartjes zachter.

6. Spoel af met koud water

Of gebruik een extra koud washandje. Hierdoor sluiten je poriën. Zorg ervoor dat al het schuim weg is, anders kun je een erg droge huid krijgen.

7. Gebruik kalmerende en hydraterende middeltjes

Nadat je je hebt afgedroogd, kun je je vagina hydrateren. Doe dit met een lotion of crème voor de gevoelige huid die vrij is van parfum. Smeer dit niet in of rondom de opening van je vagina! Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld babyolie of talkpoeder.

8. Ga voor andere ontharingsmethoden

Werken deze tips nou niet (goed genoeg), dan kun je natuurlijk ook altijd nog switchen naar een andere ontharingsmethode. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor epileren, waxen of een ontharingscrème. Check hier een overzicht van alle voor- en nadelen van de verschillende methodes.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Barbara
    Barbara
    Reactie: Vergeet Avoyd niet als je ingegroeide haartjes hebt. Topspul!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen