blackhead

Blackheads busted

We hebben ze (helaas) bijna allemaal: blackheads. In plaats van geobsedeerd in de (vergroot)spiegel te blijven kijken, kun je je beter focussen op ingrediënten die deze zwarte puntjes tegengaan.

 

Wat zijn Blackheads?

‘Blackheads zijn met talg en vuil verstopte poriën, die donker van kleur worden door bacteriën en contact met zuurstof’, legt dermatoloog Shari Marchbein uit. ‘Ze zijn normaal en makkelijk te verwijderen, maar ze komen ook snelweer terug’. Wist je trouwens dat het slapen met make-up op hier ook een grote rol in speelt?

 

De volgende 3 ingrediënten helpen het tegengaan van mee-eters:

Glycolzuur

Een watje doordrenkt met glycolzuur is ideaal voor de gevoelige huid. ‘Het verwijdert dode huidcellen waardoor je poriën kleiner lijken, en het verhoogt tegelijkertijd het vochtgehalte van je huid’, zegt dr. Marchbein.

 

Houtskool

Deze detoxifier kun je volgens dr. Marchbein zien als een stofzuiger voor je poriën. ‘Houtskool lift het opgestapelde vuil uit je poriën als een magneet’.
garnier

Garnier Skin Act Pure Active Charcoal 3in1 ControlReiniging
Douglas €9,17

 

Salicylzuur

Volgens dermatoloog Sandra Lee (a.k.a dr. Pimple Popper) dringt salicylzuur diep in je poriën om onzuiverheden te vernietigen.
                       Kruidvat
Step 1 Pure Cleansing 3 in 1 wascremé
Kruidvat €2,99

 

Mocht je nog meer tips willen over het voorkomen en bestrijden van  blackheads, In CG! issue 1 vind je meer ingrediënten om jouw huid gezond en anti-blackheads te houden. Ook kun je deze 5 tips van Naomi Smart lezen voor een healthy skin!

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Freepik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen