Make-up

Dankzij deze hacks gaat je make-up langer mee

Oh no! Het einde van je fave lipstick komt langzaam dichterbij. En omdat je die ene poeder iedere dag gebruikt is de bodem alweer in zicht… Maar soms heb je geen tijd of geld om nieuwe make-up te shoppen. CG! to the rescue! Met deze hacks hoef je je make-up niet meer weg te gooien maar kun je ze langer gebruiken!

1. Poeder

Heb je de pan geraakt in je favorieten blush? Soms kom je door de grote pan niet meer goed bij het product. Maak daarom met een tandenstoker de poeder kapot en verdeel de poeder over het hele oppervlak. Doe nu een klein beetje rubbing alcohol bij de poeder en mix het goed door elkaar. Vervolgens verdeel je het geheel over de pan en dep met een tissue de poeder goed af. Na een tijdje drogen is je poeder weer als nieuw!

2. Lipstick

Als je een lipstick dagelijks draagt wordt hij uiteindelijk zo klein dat je ‘m nog amper kunt gebruiken. Maar dankzij deze hack hoef je hem niet weg te gooien! Haal met een tandenstoker de lipstick die nog over is uit de verpakking en stop het in een potje. Pak vervolgens wat kokosolie en meng dit met het restant lipstick. Zet het potje vervolgens even in de koelkast, et voila. Een potje met je favoriete lipstick!

3. Foundation

Het laatste beetje foundation uit het glazen flesje halen is makkelijker gezegd dan gedaan. Draai de dop van je foundation fles eraf en pak een rietje. Knip het rietje in de lengte door tweeën. Hierdoor krijg je een soort scoop waarmee je je foundation uit het flesje kunt ‘scheppen’. Doe de overige foundation in een potje en je kunt er weer even mee door!

4. Tube

Je kent het wel, die ene mooie lipgloss uit een tube is bijna op en het laatste beetje eruit krijgen is onmogelijk. Maar een vork will do the trick! Pak een vork en schuif de tube tussen één van de tanden van de vork. Schuif de vork vervolgens naar voren om er langzaam meer product uit te krijgen. Je kunt de tube ook doormidden knippen om het laatste beetje product eruit te halen. Note: een open tube met make-up kan niet te lang blijven liggen!

5. Concealer

Gebruik je een concealer in een verpakking met een draaidop en sponsje? Dan kun je makkelijk nog de laatste restjes concealer gebruiken. Haal het plastic ringetje die aan de bovenkant van de opening zit weg. Dit kan even een klusje zijn maar het is zo worth it! Je kunt er namelijk zonder het ringetje nog ontzettend veel concealer uithalen, umh score!

6. Eyeliner

Heb je een droge eyeliner pen en krijg je het niet meer voor elkaar om een mooie strakke wing te zetten? Het enigste wat je hoeft te doen is het puntje van je eyeliner uit de verpakking te trekken en deze om te draaien. Wacht een tijdje zodat het puntje weer vol kan lopen met inkt. Draai nu het puntje weer om en je kunt ‘m weer gebruiken!

Eyeliner aanbrengen als een pro? Check hier hoe je dat doet!

7. Liquid lipstick

Nobody likes een droge liquid lipstick. Maar gooi hem niet weg! Met een beetje heet water kun je hem gewoon weer gebruiken. Vul een beker met gekookt water en leg je lipstick er eventjes in. Wacht lang genoeg zodat de lipstick kan ‘smelten’ en je kunt ‘m daarna weer easy gebruiken.

8. Mascara

Als je mascara nog wel goed is, maar alleen een beetje uitgedroogd, is lenzenvloeistof je beste vriend. Giet een beetje lenzenvloeistof in de verpakking van je mascara en draai deze weer dicht. Als je heel even wacht zul je zien dat je mascara weer liquid wordt. Je kunt dit trucje ook bij andere liquid make-up producten toepassen.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen