no make-up Getty Images

Dare to go bare: wat als make-up de frenemy wordt waar je niet meer zonder kunt?

We all love a little make-up! Maar wat nou als je de deur niet uitgaat zonder een flinke sessie voor de spiegel? Als je je alleen comfy voelt als je de beautyfilterversie van jezelf bent? CG! helps you out!

We vinden natuurlijk helemaal niet dat je moet stoppen met make-up dragen. Make-uppen is ook gewoon fun en zelfs een hele kunst (looking at you, NikkieTutorials). We snappen ook dat het net dat beetje éxtra confidence kan geven. Maar als je je niet equally chill voelt met je (net zo mooie!) bare face, is het belangrijk om deze situatie een, eh, spiegel voor te houden.

Countdown!

Je hoeft niet meteen voor een full naked face te gaan als je dat onprettig vindt. Laat eerst eens één of een paar van je make-upproducten in je toilettas zitten. Wissel welke. ‘Vergeet’ bijvoorbeeld de ene keer je mascara, een andere keer je foundation, een volgende keer je lipstick. Cool mee? Ga dan een stapje verder door een paar producten tegelijk te skippen. Kijk na een paar dagen bij welke look je je nog wel of misschien niet meer prettig voelt. Zo verken je je eigen grenzen en kun je op een speelse manier experimenteren met steeds minder make-up.

Babysteps

Is met minder make-up de deur uit toch nog een stapje te ver? Begin binnenshuis, maar verstop je niet! FaceTime bijvoorbeeld een vriendin. Het scherm geeft wat afstand en omdat je op een vertrouwde plek bent, voelt dit misschien minder kwetsbaar.

Like a pro

Zelfs de grootste make-up queens beginnen hun video’s met een leeg canvas. Doe wat zij doen en neem een make-up tutorial op (online gooien is optional, ofc). Zo zie je in stapjes hoe je gezicht verandert. Speel de video een paar keer af, misschien zelfs eens in reverse. Kijk tot waar je het onwennig vindt om te kijken. Met een beetje geluk is de fun bij het maken van de video veel groter dan de onzekerheid, waardoor het al minder erg wordt. Extra tip: deze video samen met je bestie maken is natuurlijk double the fun!

Gedeelde smart

Talking about je bestie… Vraag eens aan je vriendinnen hoe zij hierover denken. Misschien willen ze wel meedoen met jouw zoektocht naar meer zekerheid! In dit geval kunnen jullie elkaar stimuleren, deze tips samen uitproberen en elkaar steunen met complimentjes.

Selfie time!

Wennen aan je onopgemaakte gezicht op een easy manier? maak selfies als je net wakker bent, onder de douche vandaan komt, net nadat je je make-up eraf hebt gehaald… Bang dat dit niet je meest flattering moments zijn? Mooi! Dan kan het dus alleen maar meevallen. Flauw, maar true! Probeer een paar keer per dag een paar seconden of minuten naar de foto’s kijken. Denk je nu: bro, dat lijkt me verschrikkelijk? Dat is niet fijn, maar wel precies waarom het goed is om vol te houden!

Meer tips om comfortabel te zijn met je bare face? Je checkt ze op pagina 62 & 63 van CG!’s Own Your Power issue!

Cover Hr Kopie 450x580 1 5
SHOP HET ISSUE

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen