Scheren

De beste tips & tricks voor smooth scheren

Summer is coming, dus als je smooth voor de dag wil komen, kunnen jouw oksels, benen en bikinilijn wel wat extra aandacht gebruiken. Met deze tips bereik je het beste scheerresultaat en zijn jouw to-shave spots summer ready in the blink of an eye!

1. Neem de tijd

Hoewel sommige mesjes zorgen dat ontharen net iets sneller en makkelijker gaat, is scheren altijd precisiewerk. Je wil uiteindelijk een gladde huid, zonder wondjes en vergeten stukjes of repen.

2. Goede voorbereiding

Natuurlijk kun je onder de douche stappen en beginnen met scheren, maar een goede voorbereiding zorgt net voor die extra gladde huid. Zo is het verstandig om eerst je huid te scrubben. Dode huidcellen worden verwijderd en de huid wordt goed voorbereid op de scheerbeurt. Ze zeggen niet voor niets dat een goed begin het halve werk is… 😉

Check hier een aantal bodyscrubs die je makkelijk zelf thuis kunt maken.

3. Maak je huid goed nat

Scheren op een droge huid (nog even snel voor de gymles of hockeytraining bijvoorbeeld) is misschien verleidelijk, maar zorgt voor schrale, droge plekken en irritatie. Scheer daarom voor het beste resultaat altijd met veel water. Water zorgt dat je mesje makkelijker over je huid glijdt. Veel scheermesjes bevatten tegenwoordig ook een geconcentreerd serum, dat wordt geactiveerd als het in contact komt met water (zoals het Hydro Silk Systeem).

4. Gebruik scheerschuim of -gel

Zo glijdt je mesje nog soepeler over je huid. En hoe soepeler, hoe minder irritatie.

Meer tips over scheren down below? Die vind je hier!

5. In één richting

Officieel hoor je met de richting van je haargroei mee te scheren, maar de meeste vrouwen scheren hun benen van beneden naar boven. In dat geval: ga van beneden naar boven – stop en herhaal het stukje ernaast tot je je hele been gehad hebt. Scheer dus in één richting.

Nog meer handige tips over hoe je perfect kunt scheren vind je in de nieuwste LOVE special van CG!. Nu in de winkels of online te lezen.

LEES OOK:

Bron: CosmoGIRL! issue #3

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen