rode lippenstift hacks

Deze red lipsticks hacks zijn essentieel voor de feestdagen!

Red lips zijn classy, sexy en staan bij alles. Maar welke shade past bij jou en hoe breng je ‘m perfect aan? Deze tips maken jou een red lipstick queen!

Pick your shade

Rood is er natuurlijk in ontelbaar veel tinten. Welke rode lipstick bij jou past, hangt af van je huidskleur en de look waarvoor je wil gaan. Het belangrijkste bij het vinden van de perfecte (red) lipstick is, net als bij het vinden van de perfecte foundation, kijken naar jouw ondertoon. Kies een lipstick in dezelfde ondertoon als je huid. Om te checken welke ondertoon jouw huid heeft kun je kijken naar aderen aan de binnenkant van je pols. Zien die er blauwachtig uit, dan heb je een koele ondertoon. Zien ze er groenig uit, dan heb je een warme ondertoon. Heeft jouw huid een warme ondertoon? Dan staan roodtinten die naar oranje neigen je het best. Heb je een koel huidtype? Zoek dan naar een lippenstift met blauwtinten. Denk bijvoorbeeld aan roze-rood of burgundy en purple-ish.

Lees hier 6 tips tegen droge lippen

Stappenplan

Zo zorg je ervoor dat je lippenstift perfect zit en extra lang blijft zitten:

  • Lipliner: met een lipliner kun je de vorm van je lippen heel nauwkeurig aanzetten. Wil je iets vollere lippen? Dan kun je er een beetje lip bij smokkelen door net boven de rand van je natural lip te kleuren. De rest kleur je in. Je kunt je lippen ook smaller laten lijken door een nieuwe liplijn net iets onder je eigen liplijn te tekenen. Kies altijd een lipliner in de kleur van je lippenstift.
  • Aanbrengen: je kunt de lipstick direct aanbrengen of met een kwastje. Met een kwastje kun je heel precies de randjes tekenen (als je geen lipliner hebt). Hap na het aanbrengen in een tissue en breng dan de tweede laag aan voor wat extra pigment.
  • Camoufleren: je maakt je perfect red lips nog strakker door langs de randjes een beetje concealer aan te brengen met een kwastje.
  • Sealen: je wilt natuurlijk dat je lippenstift zo lang mogelijk blijft zitten. Leg daarvoor een tissue op je lippen na het aanbrengen en dep met een grote poederkwast een beetje transparante poeder op de tissue.

Dit zijn de meest gegooglede beautyvragen

Benieuwd naar hoe je je lippen beter kunt verzorgen en wat de voor- en nadelen van lipgloss en lipstick zijn? Check het op bladzijde 48 CG!’s party issue!

Neem een abonnement op CosmoGIRL!

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen