mascara aanbrengen

Deze zes mascara fouten maken we allemaal

Velen gebruiken een likje mascara tijdens hun everyday make-uplook. Maar mascara aanbrengen is makkelijker gezegd dan gedaan, want deze zes fouten maken we bijna allemaal…

1. Je brengt je mascara te recht aan

Je brengt mascara waarschijnlijk altijd recht omhoog of omlaag aan, maar dan is er een grote kans dat er op de buitenste wimperhaartjes geen mascara komt. Daarom kun je beter zigzaggend je mascara aanbrengen. Op deze manier krijg je een mooier laagje over alle wimperhaartjes zonder klontjes.

2. Je corrigeert je foutjes meteen

Dit overkomt iedereen. Of je nu jaren ervaring hebt of niet, je schiet altijd wel een keer uit met als gevolg een zwarte vlek of je knijpt per ongeluk je oog te hard dicht omdat het borsteltje te dichtbij komt… We’ve all been there. Het meest logische is om dan met een wattenstaafje alles weg te halen, maar het is beter om eventjes te wachten tot de mascara droog is. Dan kun je het namelijk veel makkelijker verwijderen zonder dat je (extra) zwarte vegen krijgt.

3. Je pompt je borsteltje heen en weer in de huls

Let’s make this clear for once and for all: je borsteltje in de huls heen en weer pompen werkt niet!

4. Spinnenpootjes

Hoeveel laagjes krijgen jouw wimpers? Zo’n vier of vijf? Dat is nergens voor nodig! Twee laagjes is het mooiste. De welbekende spinnenpootjes laten we in 2009.

Hier lees je zes manieren waarvoor je je oude mascaraborsteltje kunt gebruiken

5. Altijd met je bovenwimpers beginnen

Begin je altijd met je bovenste wimpers? Probeer eens om met je onderste wimpers te beginnen. Je kijkt namelijk automatisch omhoog als je begint met je onderwimpers en als ze dan nog nat zijn dan krijg je vlekken.

6. Je smeert te veel mascara op je wimpers

Als je het borsteltje uit de huls haalt, zit er vaak veel mascara aan. Als je ’m dan aanbrengt, komt er in één keer te veel mascara op je wimpers waardoor ze aan elkaar gaan plakken. Veeg daarom altijd eerst het borsteltje langs de opening van de huls af om dit te voorkomen.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Kira Osaki
    Kira Osaki
    Reactie: fabulous article
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen