Tattoo

8x Dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

Een tattoo zetten blijft altijd erg exciting. Toch is het belangrijk dat je goed voorbereid bent als je er eentje laat zetten. Zo weet je in ieder geval wat je kunt verwachten.

Know what you want

Het is heel belangrijk dat je goed weet wat je wilt en niet ‘zomaar’ iets laat zetten. Wat je gaat laten zetten zal namelijk de rest van je leven op je lichaam zitten. Denk er daarom niet te licht over, want je zit er voorgoed aan vast!

Neem daarom ook een goede afbeelding (met hoge resolutie) mee die je kunt laten zien als voorbeeld. Of neem een kijkje in de boeken van de tattooshop. Overleg goed met je tattoo-artist wat je precies wilt hebben en op welke manier, zodat je niet straks voor verrassingen komt te staan en eindigt met iets waar je ontevreden over bent.

Zou jij met je bestie een couple tattoo laten zetten?

Tattoo

 

Denk er goed over na

Een tattoo moet je niet laten zetten zonder er bij na te denken. Denk er daarom een tijdje over na, overleg met anderen en Google bijvoorbeeld naar de voor- en nadelen van een tattoo. Je wilt niet dat je zometeen tegen problemen aan loopt en/of spijt krijgt.

Voorkom ook blunders: check bij een stukje tekst of woord 10000x opnieuw of er echt geen spelfouten in zitten. Laat het desnoods aan een heleboel anderen lezen.

Je wilt namelijk niet dezelfde fout maken als Ariana Grande

Tattoo

 

Begin klein

Als dit je eerste tattoo is weet je nog niet hoe het voelt, hoe het geneest en hoeveel pijn het doet. Daarom kan het beter zijn om eerst met een kleine tattoo te beginnen. Deze zijn vaak ook beter te verbergen op werk of op school. Wil je hierna nog meer tattoo’s, dan kun je natuurlijk altijd groter gaan mocht je dat willen.

Tattoo

 

Zorg dat je een goede tatoeëerder hebt

Omdat een tattoo voor de rest van je leven op je lichaam zit, is het belangrijk dat hij wel mooi en goed gezet wordt. Kijk daarom op Instagram naar de foto’s van een tatoeëerder en op de site van de shop. Lees ook de recensies van anderen, zodat je een beetje een indruk krijgt van de kwaliteit.

Tattoo

 

Tijd om te helen

Een nieuwe tattoo heeft tijd nodig om te helen. Dus denk er goed over na op welk moment je ‘m laat zetten. Je gaat namelijk na het zetten korstjes krijgen en de tattoo is pas helemaal genezen na 2-3 weken. Zo mag je bijvoorbeeld niet al gelijk zwemmen en in de zon lopen met je nieuwe tattoo. Dus als je nog op vakantie gaat is het beter als je hem erna zet.

Tattoo

 

Bijwerken is een must

Een tattoo vervaagd nou eenmaal een beetje. Dus als je hem mooi wil houden, kun je ‘m na een tijdje laten bijwerken. Zo houd je je tattoo op zijn mooist.

Tattoo

 

Tattoo’s zijn niet goedkoop

Het laten zetten van een tattoo is niet goedkoop. Je kunt voor een kleine tattoo al snel €100,- betalen. Het hangt natuurlijk ook af van de shop en de grootte van je tattoo. Vraag daarom vooraf naar de prijs. Ook het bijwerken van je tattoo kan je weer extra geld kosten.

 

Het zetten van de tattoo

Het zetten van een tattoo doet nou eenmaal pijn. Vooral gevoelige plekken zoals de ribben, voeten, handen en ruggenwervel kunnen pijnlijk zijn. Maar laat dit je niet tegenhouden om op deze plekken een tattoo te zetten! De tatoeëerder weet wat hij doet en je kunt altijd een pauze inlassen als de pijn je teveel wordt.

Laat je een grote tattoo zetten, of zelfs een hele sleeve, dan kan dit vaak vrij lang duren. Soms zelfs zo langs dat dit in meerdere sessies gedaan moet worden. Houd hier dan ook rekening mee als je een grote tattoo zet. Het kan zijn dat je dan meerdere uren in die stoel zit. Eet daarom genoeg van tevoren!

Tattoo

Nu ben je helemaal voorbereid voor het zetten van je tattoo. Heb jij nog meer tips of wil je zelf een tattoo laten zetten? Laat het weten via Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @jilllvd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Williamhap
  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Thanks, this site is very valuable. https://gaydatingzz.com/
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen