Geuren

Dit doen verschillende geuren met je mood

Een geur kan je mood maken of kraken. Dit komt doordat we geuren sterk associëren met gebeurtenissen en gevoelens. Maar welke geur doet wat met je mood?

Citrusgeuren

Als je de laatste tijd een beetje (tot heel erg) grumpy bent, kun je eens proberen om citrusgeurstokjes in je kamer te zetten of aan citroenen, sinaasappels en mandarijnen te snuffelen. De geur van citrusvruchten zorgt ervoor dat je je vrolijker en energieker voelt. Try een douchegel met citrus. Zo begin je je dag met een energy boost!

Stokjes

Alefia woody en citrus home parfume €7,86 BOL.COM

Lavendel & Jasmijn

Zit je niet zo lekker in je vel en ben je gespannen? Lavendel is your friend. Lavendel is de perfecte geur als je last hebt van stress, want het werkt rustgevend. Ook jasmijn laat je in no-time relaxter voelen. Heb je een sollicitatiegesprek of belangrijke toets? Zet jasmijn- of lavendelgeurstokjes in je kamer. Of koop gewoon een bosje lavendel. Staat ook nog eens gezellig in je kamer!

Lavedel

Natuurlijk gedroogde lavendel €1,72 ALIEEXPRESS

Kaneel

Grote kans dat kaneel Christmas feelings bij je oproept, maar deze geur activeert ook je fantasie en creativity. Kaneelstengels, geurstokjes, koekjes…. Go for it!

Kaneel Kaars

Green tree geurkaars cinnamon spice €11,95 BOL.COM

Op zoek naar een aantal lekkere geurkaarsen voor deze herfst? Check de lekkerste hier!

Bergamot

Kun je wel een confidence boost gebruiken? Probeer dan eens etherische oliën als bergamot, ylang-ylang of engelwortel. Van deze geuren krijgt je zelfvertrouwen een lekkere oppepper en voel je je in no time de #boss die je bent.

Olie

Bergamot olie 10 ml €7,99 BOL.COM

Rozemarijn

Als je regelmatig last hebt van blue Monday’s kan de geur van rozemarijn je helpen. Rozemarijn maakt je mentally rustig en heeft een gunstig effect op je concentratie en geheugen.

Douchegel

Kneipp rozemarijn douchegel €6,16 DOUGLAS

Deze goedkope badkamer essentials móét je hebben!

(Peper)munt

In munt zitten geneeskrachtige eigenschappen. Zo helpt de geur van munt vaak tegen hoofdpijn en vermoeidheid. Munt kalmeert het zenuwstelsel en dit is goed voor je nachtrust. Ook versterkt deze geur de aanmaak van serotonine: een stofje dat verantwoordelijk is voor je eetlust, geheugen en spierontspanning. Het geheim van Sleeping Beauty? Voor het slapengaan badderen met muntblaadjes of een paar druppels muntolie. Een ander effect van de geur van munt is dat je er juist heel alert van wordt.

Hair En Body Mist

Rituals the ritual of Jing hair en body mist €17,50 BOL.COM

Benieuwd naar waarom we geuren linken met gevoelens? Lees het op pagina 77 in CG!’s XL Fashion Issue #5. In de winkel en online te koop!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen