Make-up

Dit gebeurt er met je huid als je dagelijks make-up draagt

Als je elke ochtend voor de spiegel staat en in de weer bent met poeders en lipsticks, heb je je misschien ooit wel afgevraagd wat voor effect make-up eigenlijk heeft op je huid. CG! zocht het voor je uit.

Schadelijk

Gelukkig hoeven we ons in Nederland en de rest van Europa niet zo’n zorgen te maken over schadelijke stoffen in onze make-up producten. In Europa gelden namelijk bepaalde regels voor stoffen ingrediënten die wel of niet gebruikt mogen worden in cosmeticaproducten. Alle make-up producten die je in Nederland kunt kopen, duur of goedkoop, zijn niet schadelijk voor je huid.

Vlekken op je kleding gemaakt tijdens het aanbrengen van make-up? Dit is hoe je de vlekken uit je kleding krijgt!

Rimpels

Je hoeft je nu nog lang niet druk te maken om rimpels, maar good to know dat het dragen van make-up het krijgen van rimpels niet stimuleert. Het laagje make-up beschermt juist je gezicht tegen stoffen en invloeden van buitenaf. Make-up wordt eigenlijk pas slecht voor je huid als je het aanbrengt op een vuile huid. Zorg er dus voor dat je gezicht altijd goed schoon is. Ook is het belangrijk dat je altijd een laagje SPF aanbrengt in je dagelijkse make-up routine om rimpels te voorkomen.

Schermafbeelding 2020 09 11 Om 10.08.08
Schermafbeelding 2020 09 11 Om 10.08.08

Clinique Superdefense SPF25 1+2 Gezichtscrème €30,58 DOUGLAS

Quiz hier of je een echte make-up addict bent!

LEES OOK:

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen