Haren Wassen

Dit is de juiste manier om je haar te wassen

Misschien is het wassen van je haar voor jou daily business en doe je het zonder erbij na te denken. Toch komt er meer bij kijken dan alleen shampoo of conditioner gebruiken. Wil je weten hoe je je haar nou écht moet wassen? Wij vertellen het je!

Begin met het borstelen van je haar

Borstel je je haar altijd na het wassen? Draai het om! Borstel je haar vóór het wassen zodat je geen klitten meer in je haar hebt en het niet hoeft te borstelen als het nat is. Je haar is als het nat is namelijk extra fragiel en kan makkelijk breken als je het dan gaat borstelen. Begin aan de onderkant met borstelen of kammen en werk steeds verder naar boven. Lees hier hoe vaak je je haarborstel eigenlijk moet schoonmaken.

Watertemperatuur is key

Ben jij iemand die er van houdt om warm te douchen? Je haar is hier minder blij mee. Van te koud water overigens ook niet, want hier wordt je haar niet schoon van. Het blijft een beetje gokken, maar met lauwwarm water zit je sowieso goed. Aan het einde even kort afspoelen met koud water kan trouwens wel, daar gaat je haar mooi van glanzen.

Vind de juiste shampoo

Heb je droog haar dat aanvoelt als touw? Probeer dan een milde shampoo die dit aanpakt. Heb je krullen? Gebruik dan een shampoo speciaal voor krullen. De zuurgraad van shampoo heeft veel invloed op de conditie van je haar, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De pH waarde van shampoo ligt ongeveer tussen de 3,0 en de 9,0. Een shampoo is mild als deze een lage pH waarde heeft (minder dan 5,5). Chemicaliën zorgen er ook voor dat je haar uitdroogt. Het beste is dus om een shampoo te vinden met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, zoals die van Aussie bijvoorbeeld.

Heb jij lang haar? Dan herken je deze 6 dingen sowieso.

Gebruik de juiste hoeveelheid shampoo

Hoe meer shampoo, hoe schoner je haar? Eh, nope. Zo werkt het niet. Je moet juist zo weinig mogelijk shampoo gebruiken. Je moet ongeveer shampoo ter grootte van een euro op je hand spuiten. Heb je dik en/of lang haar? Dan mag je natuurlijk wel wat meer gebruiken.

Verdeel de shampoo goed over je hele hoofd en haar

Masseer je hoofdhuid zachtjes met je vingertoppen. Als je langer haar hebt, breng dan niet al je haar op je hoofd. Dit veroorzaakt klitten die je er net uitgekamd hebt. Je kunt je haar dan bijvoorbeeld beter ondersteboven wassen! Spoel nu je haar uit tot er geen spoor van sop en shampoo meer te zien is of voelt. Goed uitspoelen is heel belangrijk. Doe je dat niet, dan blijft er een vettige glans op je haar achter. Spoel je je haar nog even na met iets kouder water zodat de schubben van je haar zich sluiten en je haar minder pluizig wordt en meer zal glanzen.

Gebruik conditioner

Wist je dat je niet iedere dag je haar hoeft te wassen met shampoo, maar dat dit maar 1 á 2 keer per week hoeft? Shampoo gebruik je om je haar schoon te maken. Conditioner kun je wel vaker gebruiken. Dit verzorgt je haar en maakt het zacht en glanzend.

Last van haaruitval? Deze 6 dingen kunnen de oorzaak hiervan zijn

Droog je haar voorzichtig

Als je haar nat is, is het erg kwetsbaar. Droog je haar daarom voorzichtig en dep met een handdoek in plaats van hard te wrijven. Je hebt ook handdoeken die speciaal gemaakt zijn voor nat haar en die het niet beschadigen.

Beeld: Getty Images | Bron: Libelle, Rubriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen