Ooglid

Dit is de reden waarom je ooglid soms trilt en zo kom je er vanaf

Je hebt het vast wel eens gehad: een trillend ooglid. Ondanks dat de trilling vaak snel weer weg is, is het een ontzettend vervelend gevoel. Maar waarom trilt je ooglid in the first place? Dit is waar het vandaan komt en hoe je er weer vanaf komt.

Een trillend ooglid kan verschillende oorzaken hebben. Dit zijn de meest voorkomende.

1. Tekort aan magnesium

Als je vaak last hebt van een trillend oog is er een kans dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, zoals magnesium. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat magnesiumtekort kan zorgen voor een trillend oog, maar wil je het zekere voor het onzekere nemen? Koop dan bij de drogist een potje magnesium pillen en slik er dagelijks eentje!

Dit is hoe je je weerstand verhoogt!

2. Cafeïne

Drink je elke dag een paar kopjes koffie én heb je last van een trillend ooglid? Dan is het misschien tijd om die koffie te vervangen voor iets anders zoals water of thee. Een teveel aan cafeïne activeert een aantal spiertjes in je lichaam, waaronder dus die in je oog. Geen morning coffee meer dus!

3. Ogen

Geïrriteerde ogen kunnen ook vaak een oorzaak zijn voor een trillend ooglid. Denk bijvoorbeeld aan droge ogen of als je je contactlenzen niet in krijgt. Maar ook als je een verkeerde make-up remover gebruikt of teveel naar een scherm kijkt kan dit zorgen voor trillende oogleden. Om dit te voorkomen, moet je je ogen daarom af en toe een beetje rust geven. Kijk een andere richting op of sluit ze even en relax.

Check hier welke oogschaduw het beste bij je oogkleur past!

4. Vermoeidheid en stress

By far de grootste oorzaak is vermoeidheid en stress. Een trillend ooglid is een sign dat je even rustig aan moet doen. Stress je al weken over die ene school opdracht? Time to relax. Ook als je slecht of te weinig slaapt krijg je last van een trillend oog. Take some rest en ontspan een beetje, en merk dat je binnen no time van het vervelende getril af bent!

Check hier tips om beter te slapen.

Check ook : Een knorrende maag? Dat komt niet omdat je honger heb en dit is de reden waarom sommigen een hekel hebben aan kaas

Bron: NSMBL | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen