Douchen

Op dit tijdstip kun je het beste douchen!

We love a good shower, maar heb je er ooit over nagedacht dat douchen op een bepaald moment op de dag een hoop kan stimuleren? Zo helpt douchen je beter slapen en boost het je creativiteit. Maar wanneer kan je dan het beste onder de douche stappen?

‘s Morgens

Volgens een docent van Harvard University is het voor mensen met veel stress het beste om s’ morgens een douche te nemen. We weten allemaal hoe rustgevend een douche kan zijn, dus dit werkt daarom supergoed. Ook voor mensen die hun creativiteit nodig hebben is een morning shower een must. Douchen wekt namelijk je creativiteit op, omdat je zo erna zo lekker relaxed bent.

Check hier must haves voor het perfecte bad! 

‘s Avonds

Heb je problemen met in slaap komen? Dan ‘s avonds douchen een goede manier om van dit probleem af te komen. Douchen helpt namelijk bij het regelen van je lichaamstemperatuur en hierdoor zul je makkelijker in slaap vallen. Christopher Winter (dokter aan de American Academy) zegt het volgende: ‘de snelle afkoeling nadat je uit de douche of het bad bent gestapt, blijkt de natuurlijke slaapinductor te zijn. Het is een mooie manier om je lichaam te laten denken dat het tijd is om naar bed te gaan.’

Beide tijdstippen hebben dus een positief effect. Probeer snel welk tijdstip het beste voor jou werkt!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen