haartools

Dit is waarom je ASAP je hair tools moet schoonmaken

Die prachtige krullen of dat super sleeky steile haar zijn bij de meesten helaas geen haarstijlen waar je ‘s morgens mee wakker wordt. Even snel je krul- of stijltang gebruiken en de dag kan beginnen. Maar heb je ooit wel eens je hair tools schoongemaakt? Dit is super important! Je kan je haar namelijk flink beschadigen als je dit niet doet.

Beschadigen van je haar

Net zoals bij je haarborstel, is het mega belangrijk dat we onze stijl- en krultang(en) ook regelmatig goed schoonmaken. Wanneer je deze tangen niet schoonmaakt, beschadig je niet alleen de tang, maar kan ook je haar flink wat damage oplopen. Alle stylingproducten die je gebruikt in je haar komen ook op de tang en dan heb je natuurlijk ook nog de natuurlijke oliën van je haar/hoofdhuid. Geen wonder dat het krioelt van de bacteriën op de tang! Het is dus niet alleen de hitte van de tang die je haar kan beschadigen, maar bacteriën zijn ook echte boosdoeners.

Zo creëer je de natural signature curls van hoofdredacteur Ivana

Je krul- of stijltang schoonmaken

Gelukkig is het schoonmaken van de tangen geen lastige klus. Als je klaar bent met stijlen of krullen is het belangrijk dat je de tang eerst goed af laat koelen. Doe dit op een veilige plek waar je niets kunt verbranden met de tang. Om je tang schoon te maken heb je niet meer nodig dan een vochtige handdoek of een babydoekje. Wanneer je tang goed is afgekoeld, kun je met de vochtige/natte (hand)doek over de tang heen en weer gaan. Let goed op de tang goed is afgekoeld om brandwonden te voorkomen! Gebruik nooit een schuurspons om de tang schoon te maken, want dit kan de coating van de tang verwijderen. Wanneer je de tang hebt schoongemaakt kun je hem weer opbergen. Om ervoor te zorgen dat je tang minder snel kapot gaat kun je het beste niet het snoer om de tang wikkelen, anders beschadig je de kabel.

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: NSMBL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen