nagelbijten

Dit is waarom je ASAP moet stoppen met nagelbijten (en zo kom je er vanaf)

Redenen om te stoppen met nagelbijten zijn er genoeg, maar daadwerkelijk stoppen is moeilijker dan je denkt. Een haaltje aan je nagel? De wilskracht om ‘m er even af te bijten is té groot of het gaat gewoon automatisch.

Gelukkig heeft CG! een aantal very gross feitjes over nagelbijten voor je waardoor jij nooit meer een vinger in je mond wilt steken. Heb je het dan alsnog moeilijk? Dan hebben we ook nog handige tips voor het stoppen met knagen aan je tengels.

Very gross feitjes over nagelbijten

Dat nagelbijten niet zo goed voor je gezondheid is, wist je misschien al. Toch zijn er waarschijnlijk een aantal dingen die je nog niet wist over wat nagelbijten kan doen als het gaat om je gezondheid. Well, houd je vast want deze feitjes zijn gross AF:

 1. Tandschade door bijten is een ding: Nagelbijters hebben een grotere kans op tandschade, zoals afgebroken tanden, verlies van tanden en het verschuiven van de kaak. Grote kans dat als jij een nagelbijter bent, je ook aan het tandenknarsen bent.
 2. Voor beugeldragers is de schade nog erger: Door op je nagels te bijten als je een beugel hebt, kun je niet alleen de beugel breken, maar ook is de tandschade erger dan normaal. In het ergste geval gaan de lichaamscellen zichzelf “opeten”, waardoor je tandstructuur oplost…
 3. Bacteriën die diarree en misselijkheid veroorzaken: Uit een Turks onderzoek is gebleken dat 76% van de nagelbijters waarop getest was, bacteriën die diarree en misselijkheid veroorzaken in hun speeksel hadden zitten.
 4. Pus vingers: Omdat het nagelbijten vaak samengaat met pulken aan de vingertoppen, kan de bacterie Staphylococcus aureus makkelijk in de wondjes kruipen. Deze zorgt ervoor dat je wondjes met pus op je vingers krijgt. No worries, dit kan gewoon verholpen worden met antibiotica, maar in het ergste geval moet het chirurgisch verwijderd worden. Yikes!
 5. Je hebt kans op herpes: Nagelbijters hebben een kans om een orale SOA, zoals herpes, op te lopen door het nagelbijten.
 6. Je gaat uit je mond stinken: Als je veel op je nagels bijt kun je last krijgen van een slechte adem. Over het algemeen zitten er al veel bacteriën in je mond, maar omdat jij ook nog eens op je nagels bijt en de hele dag door dingen met je vingers aanraakt, krijg je extra veel bacteriën binnen. Deze zorgen er onder andere voor dat je adem niet zo lekker gaat ruiken…
 7. Nagellak is giftig: Misschien probeer je het nagelbijten te stoppen door een leuk kleurtje nagellak te dragen. Als je nagellak draagt, probeer dan écht niet op je nagels te kauwen. Het is er dan niet alleen binnen een paar minuten weer vanaf, maar het is ook nog eens niet goed voor je. In nagellak zit namelijk de stof formaldehyde en deze giftige stof wordt niet aangeraden om te eten…

Lees ook: Gross! Deze beautyitems kun je beter niet aan iemand uitlenen

Tips om te stoppen met nagelbijten

Like we said, stoppen met nagelbijten is niet iets wat kan binnen één dag. Daarom heeft CG! een aantal tips die je kunnen helpen bij het stoppen met het bijten van je nagels.

 • Draag nagellak. Wetende dat het giftig voor je is, is al genoeg om twee keer na te denken als je de neiging hebt om te gaan kauwen. Ook is de smaak van nagellak niet echt lekker.
 • Kauw op kauwgom of op een pepermuntje. Hiermee houd je je mond bezig.
 • Draag pleisters om je nagels. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maak op deze manier kan je niet bijten en frunniken aan je nagels.
 • Laat anderen er wat van zeggen als je op je nagels bijt. Hierdoor word je eraan herinnert dat je het niet moet doen, waardoor je het langzaam kunt afleren.
 • Nepnagels of gelnagels kunnen helpen als je je nagels wilt laten groeien. Door een laagje gel over je nagels aan te brengen, breken ze niet zo snel af en kun je er ook minder snel aan kauwen omdat je nagels nu zo hard en stevig zijn.
 • Het helpt ook om iets met een vies smaakje op je nagels te smeren. Zo heb je speciale nagellak met een hele vieze smaak. Hierdoor wil je écht niet meer je nagels in je mond stoppen.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages | Bron: NSMBL, Cosmopolitan, Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen