Haar

Dit is waarom je je haar nooit aan de lucht moet laten drogen

Laat jij je haar ook altijd door de lucht opdrogen na het wassen omdat föhnen schadelijk is voor je haar? Hoewel we allemaal denken dat föhnen schadelijk is voor je haar, is het laten opdrogen van je haar eigenlijk nóg slechter…

Haarschubben en schorslaag

Je haar bestaat uit een schorslaag en schubben. Deze beschermen je haarschors en bepalen de vorm van je lok. Als je haren nat zijn, zwelt je schorslaag op en voert druk uit op de schubben met als gevolg dat je haar sneller breekt. Na het wassen heb je de natuurlijke beschermlaag van je haar verwijderd. De talgklieren produceren namelijk vet om je haar te beschermen tegen uitdrogen en afbreken. Conclusie: natte haren zijn dus veel kwetsbaarder dan droge haren.

Grote kans dat jij deze fouten maakt die je haar dunner maakt

Drogen

Maar wat is dan de juiste manier om je haar droog te maken? First of all: het rondlopen met nat haar vermijden! Droog na het douchen je haar voorzichtig, deppend, met een handdoek. Gebruik vervolgens je föhn in de koelste stand om je haar droog te maken. Is alles droog? Dan kun je de föhn wat warmer zetten om je haar in model te brengen.

Lees hier 5 tips om je haar in de krul te houden

LEES OOK:

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen