Fles met water

Dit is waarom water drinken goed voor je is en hoe je ervoor zorgt dat je genoeg drinkt

‘Water is gezond voor je’, said everyone. Je hebt vast al vaak genoeg gehoord dat het belangrijk is om tussen de 1,5 en 2 liter vocht per dag te drinken. Maar waarom eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat dit je lukt?

Je organen kunnen door vocht goed functioneren

Je lichaam verliest de hele dag door vocht. Om het gezond te houden en te zorgen dat je organen hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, moet het vocht in je lichaam aangevuld worden. En je raadt het al, een goede manier om dat te doen is door water te drinken.

Er zitten geen calorieën in water

Twijfel je tussen een glas frisdrank en een glas water? Allebei lessen ze je dorst (en let’s be honest, frisdrank is lekkerder), maar het voordeel van water is dat er geen calorieën en suikers in zitten. Healthy!

Check ook: Vervang je ongezonde cravings voor deze gezonde snacks!

Water is goed voor je huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daarom gaat een groot deel van het water dat je drinkt daarnaartoe. Er is nog niet veel bewijs dat je door water drinken direct glowing skin krijgt, maar het is wel zeker dat te weinig vocht slecht is. Vocht houdt je huid namelijk gehydrateerd.

Dit is hoe je je huid moet exfoliëren en waarom het zo belangrijk is.

Als je te weinig drinkt, kun je klachten krijgen

Je hebt vast weleens gehad dat je een dagje te weinig had gedronken. Grote kans dat die avonds dan last kreeg van hoofdpijn. Dat komt doordat je lichaam vocht uit je hersenen haalt als je er te weinig van binnenkrijgt. Uit onderzoek blijkt dat genoeg water drinken hoofdpijn kan verlichten. Ook kun je door een tekort aan vocht een slechter humeur, een slechter geheugen én een slechtere concentratie krijgen. Kortom: stay hydrated!

Check ook: Dit is waarom extreem koud water goed voor je is.

Vind je het lastig om genoeg water te drinken?

Doe er iets bij

Een stukje komkommer of een stuk fruit maakt een glas water al een stuk lekkerder. Ook yummy: een paar blaadjes munt in het water. Wees creatief en maak van je gezonde drankje een traktatie!

Drink uit een leuke fles

Remember dat VSCO girls in 2019 viral gingen met hun waterflessen? Let’s bring that back. Door een cute waterfles aan je zijde word je vast gemotiveerd om genoeg te drinken. Check hier een paar leuke flessen:

Check hier nog meer leuke thermosflessen!

Download een app om bij te houden hoeveel je drinkt

Apps helpen je herinneren om genoeg te drinken en je kunt ermee bijhouden hoeveel water je al hebt gedronken. Zo drink je niet te weinig, maar ook niet te veel (want dat is ook niet goed voor je). Voorbeelden van zulke apps zijn Lifesum, Waterlogged en H2O: Drink Water Reminder.

Bron: Libelle, Dr. Jetske Ultee, Glamour | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen