masker

Welk gezichtsmasker past het beste bij jouw skin type?

Even lekker een avond je voor jezelf is niet compleet zonder een heerlijk gezichtsmasker. Maar welke moet je nemen? Klei-, sheet-, crème- of een peel-off masker? En welk soort masker past het beste bij je huidtype? Moet je nog letten op bepaalde ingrediënten? Het vinden van het perfecte gezichtsmasker voor jouw huidtype is lastiger dan je denkt. CG! to the rescue! Na het lezen van dit artikel weet je wat voor huidtype je hebt én wat voor gezichtsmasker je het beste kunt gebruiken.

Welke huidtype heb ik?

First things first. Om het perfecte gezichtsmaskers te vinden moet je eerst weten wat voor soort huidtype je hebt. Er zijn verschillende soorten huidtypes:

 • Normaal: je huid voelt niet dry AF, maar ook niet supervet. Je poriën zijn lichtelijk zichtbaar, je skin is redelijk egaal en hebt bijna geen lijntjes. De textuur van je huid voelt zacht en glad en voel de hele dag door soepel. Puistjes zijn rare for you.
 • Vet: als je een vette huid hebt, glanst je gezicht bijna de hele dag door. Je poriën zijn vaak goed te zien en voelen ietwat ruw aan. Nadat jij je poedertje hebt opgedaan om je make-up te setten en alles shine free te houden, moet je het vaak ‘s middags alweer bijwerken. Met een vette huid heb je meer last van puistjes omdat je poriën sneller verstopt raken.
 • Droog: bij een droge huid voelt je gezicht vaak trekkerig, heeft het een doffe uitstraling en heb je soms last van schilfertjes. Vooral in de winter moet jij je hele gezicht vol smeren met dagcrème. Omdat je poriën heel klein zijn en je huid niet vettig is heb jij zelden tot never last van puistjes.
 • Trouble: jouw skin heeft last van issues. Je kunt zeggen dat jouw huid erg lijkt op een vette huid alleen heb jij superveel last van puistjes en roodheid.
 • Sensitive: heb je een very sensetive skin, dan heb jij snel last van roodheid, jeuk en/of een branderig gevoel. Je huid is wat aan de droge kant en puistjes komen bijna niet voor.
 • Combi: droge wangen en een vette T-zone? Dan heb jij een gecombineerde huid. Puistjes komen vaak voor op de T-zone en soms voelt je huid op sommige plekken wat droog en trekkerig aan.

Lees ook: true story: ‘ik werd sterker door mijn acne’

Hoe bereid je je huid voor op een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker kan het beste zijn werk doen als je gezicht helemaal clean is. Dus haal, voordat je een masker op doet, al je make-up van je gezicht. Ook als je geen make-up draagt, was je gezicht dan alsnog met gezichtsreiniger. Het beste is om ook nog je huid even te scrubben.

Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken?

Net zoals scrubben, hoef je een masker maar één of twee keer per week te gebruiken, afhankelijk van je skin type. Een masker hoort niet thuis in je dagelijkse reiniging routine, maar het is meer een boost voor je skin die je zo nu en dan kunt gebruiken. Een gezichtsmasker mag overigens wat prikkelen, maar niet branden. Als je je huid echt voelt branden, verwijder dan direct het masker. Je huid is dan erg gevoelig voor iets wat in het masker zit en hier kun je een allergische reactie van krijgen.

Wat voor masker kun je het beste gebruiken?

Nu je weet welk huidtype je hebt én hoe je je voorbereid op het aanbrengen van een gezichtsmasker, is het tijd voor stap drie: het vinden van een masker.

Normaal: bij en normale huid kun je vrijwel elk gezichtsmasker gebruiken, het ligt er net aan wat voor boost je je huid wilt geven. Mocht je huid toch net iets aan de droge kant zijn, ga dan voor een voedende en hydraterend masker.

Vet: kleimaskers of maskers van poeder zijn jouw beste vriend als je last hebt van een vette huid. Deze maskers absorberen het vet en doden bacteriën en schimmels. Laat het masker nooit te lang zitten of te veel uitdrogen, anders krijg je last van een trekkend gevoel.

Droog: blijf weg van masker waar alcohol inzit en laat ook kleimaskers staan; deze drogen je huid alleen maar nog meer uit. Ga voor een crème masker of een sheet mask met een hydraterende en voedende functie. De volgende ingrediënten kunnen helpen voor een droge huid: hyaluronzuur, glycerine, panthenol, Vitamine B3, jojoba olie en glycolzuur.

Gecombineerd: je kunt met jouw huidtype het beste twee verschillende soorten gezichtsmaskers gebruiken: op de droge plekken een masker voor een droge huid en op de T-zone (vettige plekken) een masker voor de vette huid. Hierdoor wordt je huid op de juiste plekken het beste verzorgd.

Trouble: als je last hebt van een onzuivere huid, kun je het beste een masker gebruiken met het ingrediënt ‘salicylzuur’ erin. Dit ingrediënt werkt ontstekingsremmend en is vet oplosbaar.

Sensitive: voor jou geld hetzelfde als voor een droge huid: let goed op of de gezichtsmasker die je gebruikt geen brandend gevoel geven. Als dit wel het geval is verwijder het masker dan direct!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages, bron: Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Myronglobe
  Myronglobe
  Reactie: free online dating [url="http://stfreeonlinedating.com/?"]dating sites free no registration [/url]
  Beantwoorden
 • JavierQuock
  JavierQuock
  Reactie: tinder sign up , tinder app [url="http://tinderentrar.com/?"]browse tinder for free [/url]
  Beantwoorden
 • JavierQuock
  JavierQuock
  Reactie: tinder app , tinder online [url="http://tinderentrar.com/?"]tinder login[/url]
  Beantwoorden
 • JavierQuock
  JavierQuock
  Reactie: tinder sign up , browse tinder for free [url=http://tinderentrar.com/]http://tinderentrar.com/[/url]
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen