negelbijten

Dit zegt nagelbijten over je persoonlijkheid

Ben jij een nagelbijter? Dan zegt dat veel meer over hoe je bent als persoon dan je misschien zou denken.

Nagelbijten

Nagelbijten komt veel vaker door dan je denkt. Uit een Braziliaans onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 mensen een nagelbijter is. Dus het is helemaal niet zo raar dat jij aan je nagels zit te frunniken. Een Canadees onderzoeksteam heeft bovendien onderzocht wanneer we beginnen aan het nagelbijten. Dat deden ze door situaties te creëren van stress, rust, frustratie en verveling. Wat bleek? Tijdens een stressvolle situatie begonnen de nagelbijters meteen aan hun nagels te kauwen, maar ook in saaie of frustrerende situaties konden de nagelbijters zich niet inhouden.

Waarom we nagelbijten? Het zou volgens het onderzoeksteam te maken hebben met perfectionisme. De groep die het lastig vond om niet aan hun nagels de pulken, vonden het moeilijk om te relaxen en zouden daardoor ook moeite hebben met het onder controle houden van hun emoties.

Niet gezond

Nagelbijten maakt je nagels niet alleen super kort en onverzorgd, maar het is ook nog eens ongezond. Er zitten namelijk superveel bacteriën onder je nagels die van alles kunnen veroorzaken. Zo zou je zelfs herpes kunnen krijgen ondanks dat je niet hebt gezoend… Jup, echt waar.

Omdat het nagelbijten vaak samengaat met pulken aan de vingertoppen, kan de bacterie staphylococcus aureus makkelijk in de wondjes kruipen. Hierdoor kun je zelfs wonden gevuld met pus op je vingers krijgen. Gross! Het kan gelukkig worden verholpen met antibiotica, maar in het ergste geval moet het chirurgisch worden verwijderd.

Meer redenen nodig om te stoppen? Hier lees je een hele lijst met dingen waardoor je ASAP wilt stoppen met nagelbijten.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Beautify, NSMBL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen