Haar wassen

Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het wassen van haar

Je haren wassen is iets wat we regelmatig doen, maar heb je er ooit bij stilgestaan of je het ook wel goed doet? Het lijkt een simpel klusje, maar er worden vaker fouten bij het wassen van haar gemaakt dan je misschien denkt. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.

1. Te vaak wassen

Als je je haren wast, spoel je ook de beschermende oliën die in je haar zitten weg. Het is dus beter om je haar niet té vaak te wassen. Twee tot drie keer per week is ruim voldoende! Wil je je haar toch een fris gevoel geven? Dan kun je tussen de wasbeurten door droogshampoo gebruiken of de puntjes van je haar wassen met conditioner.

Droogshampoo 1
SHOP
SHOP
Droogshampop 3
SHOP

2. Verkeerd wassen

Om je haar goed te kunnen wassen gebruik je shampoo op de bovenkant van je haar en conditioner aan de onderkant. Het is heel belangrijk om conditioner op je hoofdhuid altijd te vermijden. Gebruik ook niet te veel shampoo en conditioner: je hebt minder nodig dan je denkt: ongeveer de grootte van een euro. Wil je weten hoe je je haar het beste kunt wassen? Check het hier!

3. Te heet water gebruiken

We love hot showers, but our hair don’t. Het hete water kan je haar uitdrogen en geverfd haar verliest sneller z’n kleur. Was je haar daarom met lauw warm water om de shampoo en conditioner aan te brengen. Wil je écht zijdezacht haar? Dan kun je je haar het beste met koud water afspoelen. Even je kiezen op elkaar, but so worth it.

Met deze zes zingen moet je rekening houden als je je haar rood verft

4. Niet goed schoon

Als je veel haarproducten gebruikt is één keer wassen meestal niet genoeg. Spoel je haar eerst een minuutje en was het vervolgens één of twee keer. Als er bij de eerste keer niet genoeg schuimt, kun je je haar het beste nog een keertje wassen.

5. Te ruw wassen

Nat haar is heel erg kwetsbaar en daarom moet je er voorzichtig mee omgaan. Was je haren daarom niet té ruw! Het is niet alleen beter voor je haar, maar je geeft jezelf ook een lekkere hoofdmassage. Ook is het belangrijk om na het douchen je haar zachtjes af te drogen. Je stimuleert zo de doorbloeding, de haarzakjes krijgen meer zuurstof en voeding, er komen dode huidcellen los en je hebt minder kans om je haar te beschadigen door te ruw te wrijven.

Dit is waarom je je haar nooit aan de lucht moet laten drogen

6. Verkeerde producten gebruiken

Er zijn ontzettend veel shampoo en conditioners te koop. Bedenk daarom eerst goed welk resultaat je wil bereiken na het wassen van je lokken. Als je haar niet is geverfd, is het niet de bedoeling dat je producten voor dat type haar gebruikt en andersom. Gebruik als je een gevoelige hoofdhuid hebt milde, niet-agressieve producten: niet schuimend en zonder parfum. Kijk goed naar welke haarsoort je hebt en stem je producten daarop af.

7. Uitspoelen

Je haar goed uitspoelen is key voor pretty hair. Als je haar snel vettig wordt, slap aanvoelt of als je last krijgt van een geïrriteerde hoofdhuid, is er een kans dat er restjes shampoo of conditioner in je haar achter zijn gebleven. Spoel je haar daarom altijd zéker een minuut lang goed uit.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen