Deodorant

Welke deo past bij mij? Alle voor- en nadelen op een rijtje

”Even een deo kopen” klinkt eenvoudig, maar wanneer je eenmaal voor het deodoranten-schap in de winkel staat, is het moeilijker dan gedacht. Er zijn ZO VEEL deodoranten op de markt dat je soms door de bussen het bos niet meer ziet. Wanna know welke deo het beste bij jou past?

Allereerst is het misschien handig om te weten waarom je eigenlijk zweet. Let us explain. Zweten is een reactie van je lichaam om je temperatuur op peil te houden. Krijg je het warm (door bijvoorbeeld de temperatuur, sporten, heet eten of stress), dan zorgt zweet, aka een dun laagje vocht, voor verkoeling. Hoeveel je zweet, heeft te maken met je genetische aanleg. De één zweet nou eenmaal meer en sneller dan de ander. Gelukkig bestaan er verschillende soorten deodorant die zweten of de onaangename geurtjes die erbij komen kijken tegengaan.

Check ook: Last van zweetvoeten? Met deze tips is dat verleden tijd

Anti-transpirant vs. anti-perspirant deo

Er zijn verschillende soorten deo te onderscheiden. Om erachter te komen welk soort het beste bij jou past, is het belangrijk om te kijken welke werking je nodig hebt en waarom je het wil gebruiken.

Basically zijn er twee soorten deo te onderscheiden: anti-perspirant en anti-transpirant.

Anti-perspirante deo

Een anti-perspirante deo werkt goed bij overmatig zweten. Het voorkomt namelijk het zweten zelf. Anti-perspirant bevat aluminiumzouten, die de zweetklieren vernauwen, waardoor je minder zweet produceert. Aluminiumzouten blijven op de huid liggen en dringen je lichaam niet binnen (het verstopt dus niet de poriën, zoals vaak wordt gedacht). Een anti-perspirant kun je het beste ’s avonds aanbrengen. Zo heeft het een aantal uur om in te werken en ben je ’s ochtends ready to go.

Roll On Antiperspirant » online kopen | DOUGLAS

Clinique’s anti-perspirante roll-on deo

De anti-perspirante deo van Clinique komt in een roller en gaat zowel zweetluchtjes- als vlekken tegen.

SHOP

Anti-Perspirant Spray » online kopen | DOUGLAS

24h anti-persirante deospray van Rituals

Als je fan bent van de overheerlijke geurtjes van Rituals en een anti-persirante deo wil, is dit een match!

SHOP

Wil je ook een fijn luchtje aan je beautykastje toevoegen? Check hier de fave parfums van CG!’s redactie!

Schermafbeelding 2021 06 01 Om 09.15.02

Odorex Extra Dry Pomp – deodorant

Heb je nou een belangrijke sollicitatie, optreden of date waarbij je écht geen zweetplekken wil krijgen? Spuit dan de avond van tevoren van Odorex extra dry op je oksels en je zal de dagen erna geen druppeltje uit je oksels zweten!

SHOP

Anti-transpirante deo

Met ”normale deodorant” bedoelen we meestal anti-transpirant. Deze kies je als je gewoon fris wil ruiken. De bacteriën die de onaangename geurtjes veroorzaken, worden voor een deel gedood door de alcohol in anti-transpirant deo’s en de parfum doet de rest van het werk. Een anti-transpirant is over het algemeen vriendelijker voor je huid dan een anti-perspirant.

Bruno Banani Deodorant » online kopen | DOUGLAS

Bruno Banani deospray

Naast uitdagende luchtjes, heeft Bruno Banani een deospray. Geef jezelf op een warme dag de finishing touch met deze deodorant!

SHOP

Anti-Transpirant Extra Dry Spray » online kopen | DOUGLAS

Anti-transpirant extra dry spray van Therme

Met de zachte, subtiele geur van Zen White Lotus beschermt deze deodorant maar liefst 48 uur tegen onaangename geurtjes!

SHOP

Check ook: 8x de beste en fijnste droogshampoo’s

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen