Waxen

Alle voor- en nadelen van waxen op een rijtje

Heb je helemaal genoeg van scheren en denk er erover om over te gaan op waxen, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Wij halen je twijfels weg en zetten alle voor- en nadelen van waxen even voor je op een rijtje!

 

Voordelen

 

Je lichaamshaar blijft lang(er) weg

De eerste reden is obvious: zeg maar goodbye tegen vervelende stoppels! Met waxen wordt het haar direct uit het haarzakje getrokken, waardoor je met een zijdezacht huidje achterblijft. Bovendien blijft het haar ook een stuk langer weg. Hoe lang dat precies is verschilt per persoon en hoe snel je haar groeit. Gemiddeld is je haar zo’n 2 weken weg, maar hoe vaker je waxt, hoe minder snel het haar teruggroeit! Na een tijdje ben je misschien wel een maand of langer haarvrij: perfect dus als het weer wat mooier weer wordt!

Je lichaamshaar groeit dunner terug

Omdat bij waxen de haartjes direct uit hun haarzakjes worden getrokken, zullen de haartjes ook veel dunner terug groeien (en in mindere mate!) dan wanneer je scheert. Nu hoef je dus nooit meer bang te zijn dat je met die harde stoppelbenen tegen je bae aanschuurt in bed!

Waxen hoef je niet zelf te doen

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met waxstrips, maar je kunt ook gewoon naar een salon gaan. Hier zijn er professionals aanwezig die al een heleboel ervaring hebben met het waxen van verschillende lichaamsdelen. Zeker met het waxen van je schaamstreek (bikini wax) is het fijn om het door iemand anders te laten doen in plaats van zelf te lopen stuntelen. Het gaat veel sneller en je weet zeker dat het goed gebeurt.

Ben je van plan om voor de eerste keer je schaamstreek te laten waxen? Dit is wat je precies kunt verwachten bij je eerste bikini wax.

Waxen is snel

Zeker als je je laat waxen bij een salon, is het super snel! Je staat na zo’n 20 minuten alweer buiten en dan ben je de komende weken haarloos. Toch beter dan die paar minuten scheren voor maar één dag zonder stoppels!

Geen vervelende scheerbultjes

Misschien nog wel het meest vervelende van scheren: die geïrriteerde rode bultjes die je ervan kunt krijgen. Bij waxen kan je huid net erna iets geïrriteerder zijn, maar dit zal snel wegtrekken. Bye, bye bultjes!

 

Nadelen

 

Waxen doet pijn

Tja, we kunnen er wel omheen draaien en zeggen dat het niet zo is, maar it’s true. Als haren uit hun haarzakjes worden getrokken, doet dat nou eenmaal eventjes pijn. Maar don’t freak out! Over het algemeen zijn mensen vaak verrast met het feit dat het minder pijn deed dan ze dachten. De wax wordt er in één snelle beweging afgetrokken, wat even een paar seconden pijn kan doen, maar die pijn trekt erna al heel snel weer weg. Geloof ons, you got this.

Waxen is duur

De kosten van waxen verschilt per lichaamsdeel, maar kan bij een professionele salon oplopen van €10 tot rond de €50. Je moet er wat voor over hebben, maar hé, dan ben je wel een paar weken hairfree. Bedenk ook dat je deze kosten hooguit één keer in de maand moet maken. En remember: hoe vaker je waxt, hoe minder snel je haar terugkeert, hoe minder vaak je een behandeling hoeft te boeken!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf waxstrips te kopen en je eigen lichaamshaar te waxen. Waxstrips kun je al vanaf €2,99 halen bij de drogist. En think about it: je hoeft nu in ieder geval ook geen geld meer uit te geven aan scheermesjes en scheerschuim.

Waxen kan awkward zijn

Zeker met een bikini wax, oftewel het waxen van je parts down below, kunnen mensen bang zijn dat het awkward gaat zijn. I mean, je ligt wel vrij open en bloot op de behandeltafel. Maar relax! Diegene die je waxt is een professional. Zij ziet dagelijks een hele hoop naakte lichamen, dus ze zal je zeker niet oordelen.

Mocht je je toch ongemakkelijk voelen, kun je het natuurlijk altijd zeggen tegen diegene die je waxt. Zo kan ze je altijd geruststellen, wat voor jou de ervaring net wat fijner kan maken

Je hebt kans op ingegroeide haren

Na waxen heb je een hogere kans op ingegroeide haren, omdat je haren helemaal opnieuw weer gaan groeien. Maar ook dit is makkelijk te voorkomen door een milde scrub te gebruiken op het gewaxte gebied. Je kunt vanaf vijf dagen na je wax beginnen met scrubben en dit hoef je maar zo’n 2 tot 3 keer per week te herhalen voor het gewenste resultaat. Check hier nog meer tips voor ingegroeide haartjes.

Je haren moeten lang genoeg zijn om te waxen

Om te kunnen waxen moeten er natuurlijk wel goede haren zijn om te waxen. Daarom is het wel nodig om je lichaamshaar te laten groeien tot het tussen de de 5mm en 1,5cm is, wat ongeveer te vergelijken is met een ‘lange wimper’. Dit kan even balen zijn, omdat je dan een tijdje rond moet lopen met wat langer haar. Maar die zullen vervolgens weer een hele tijd gone zijn! #worthit

Ook is het handig om te scrubben net voordat je weer gaat waxen. Hier lees je wat je allemaal nog meer kunt doen voor én na een bikini wax.

Wegen voor jou de voordelen op tegen de nadelen?

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen