gezichtsmasker

DIY gezichtsmaskers voor jouw huidtype

Af en toe even ontspannen is een must. En hoe fijn is het als je huid kan relaxen terwijl jij ook aan het chillen bent? Met deze gezichtsmaskers die je easy at home kunt maken, is je huid binnen no-time gefixt. Hieronder vind je een DIY-masker die bij jouw huidtype past. Check hier eerst welk gezichtsmasker het beste past bij je skin type!

Vette huid

Bij een vette huid is het belangrijk om olie te vermijden. Ga voor een masker die snel in de huid trekt zoals dit klei masker.

Wat heb je nodig?

  • Één eetlepel groene klei
  • Een vleugje appelcider

Hoe maak je het?

Gooi de ingrediënten in een bakje en roeren maar. Breng het gezichtsmasker aan op de vettigste delen van jouw gezicht. Was het masker er na zo’n 10-15 minuten met lauw water en een washandje af.

gezichtsmaskers

Droge huid

Voor een droge huid is een goed voedend masker een must. Gebruik in je maskers altijd voedende ingrediënten zoals avocado of honing.

Wat heb je nodig?

  • Halve avocado
  • Theelepel volle melk
  • Een vleugje honing

Hoe maak je het?

Pak een schaaltje en meng de ingrediënten. Blijf goed roeren tot een glad mengsel. Tijd om een kwast te pakken en goed te verdelen over je huid. Easy peasy dus!

gezichtsmaskers

Gemengde huid

Bij een gemengde huid kun je verschillende ingrediënten gebruiken die allemaal een bepaalde werkingen hebben. Probeer bij deze maskertjes zoveel mogelijk ingrediënten te gebruiken die allemaal pluspunten hebben voor jouw huid.

Wat heb je nodig?

  • Een halve perzik
  • Halve eetlepel honing
  • Halve eetlepel havermout

Hoe maak je het?

Begin met het koken van de perzik. Wacht tot hij een beetje zacht is en voeg de honing en havermout eraan toe. Laat het masker even op het vuur staan tot het een warm goedje wordt. Smeer het vervolgens uit op je gezicht. Wanneer het gezichtsmasker koud is mag je ‘m van je gezicht afhalen.

gezichtsmaskers

Benieuwd hoe je geen f*ck geeft?

Onrustige huid

Heb je een huid met veel puistjes en onzuiverheden? Tijd om die eens aan te pakken met dit aardbeienmasker!

Wat heb je nodig?

  • 5-10 aardbeien
  • 100 ml magere yoghurt

Hoe maak je het?

Schep eerst de yoghurt in een kommetje. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en pureer ze. Voeg de aardbeien bij de yoghurt, even roeren en breng het mengsel op je gezicht aan met een kwast.

gezichtsmaskers

Trommel je vriendinnen bij elkaar op, houd een sleepover met jullie zelfgemaakte gezichtsmaskers en maak van jullie weekend het beste weekend ever!

LEES OOK: 

Beeld: GettyImages

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen