vagina jeuk

DKB: ‘Moet ik bij jeuk ‘down there’ echt naar de huisarts? Dat durf ik niet’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donna Knows Best’ prangende vragen over je body, love life en andere personal issues.

Verschillende oorzaken

Jeuk aan je intimate parts kan verschillende dingen betekenen. De huid kan droog zijn en synthetisch ondergoed en strakke kleding kunnen irritatie veroorzaken, maar er kan ook meer aan de hand zijn, zoals een schimmelinfectie (candida) of bacteriële vaginose. Klinkt heftig, is eigenlijk gewoon een disbalans in bacteriën of zuurgraad. Heel veel meiden hebben daar weleens last van!

Soa

Jeuk kan soms ook wijzen op een soa, dus in any case is het inderdaad handig om even langs de huisarts te gaan. Allemaal niets om je voor te schamen. De huisarts (of GGD) has seen it all before, dus kijkt hier totaal niet van op. Probeer in ieder geval zo veel mogelijk katoenen ondergoed te dragen, zodat het kan ademen. Als de jeuk van irritatie komt, zou het vanzelf over moeten gaan. Bij de drogist verkopen ze speciale middeltjes tegen jeuk, schimmelinfecties en bacteriële vaginose, maar als je niet weet wat je hebt, moet je natuurlijk niet zomaar iets gaan smeren of inbrengen. Je coochie is delicate, dus be careful met haar. Check pagina 84 voor meer hierover!

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen