Douchen

Door dit kleine foutje na het douchen krijg je een droge huid

Waarschijnlijk is het je vaker overkomen dan je denkt: je stapt uit de douche en er zit nog wat achtergebleven douchegel op je lichaam. ‘No biggie, die dot schuim boeit echt niet’, zal je misschien denken. Well, think again.

Droge huid

Aan Well And Good vertelde dermatoloog Shirley Chi waarom het niet goed is om zeepresten niet af te spoelen: ‘De huid vertoont een lichte zuurgraad. Een langdurige blootstelling aan een tegengestelde pH kan een negatief effect hebben’, vertelt ze. ‘Als zeep op de huid blijft zitten, droogt de huid uit. In het ergste geval kan het niet afspoelen van zeep leiden tot contactdermatitis.’ Contactdermatitis is een jeukende en branderige uitslag die wordt veroorzaakt door irriterende stoffen. Vooral gevoelige plekken op het lichaam, zoals oksels, vulva, billen en nek zijn hier gevoelig voor.

Maar ook zeepresten op de benen, armen en rug kunnen zorgen voor een droge huid, roodheid en jeuk. Daarom is de tip van de dag: zorg altijd dat je alle zeepresten hebt afgespoeld voor je de douche uitstapt (of schaf een zeepvrije douchegel aan).

Check hier nog meer tips om van een droge huid af te komen.

LEES OOK:

Bron: Libelle, WellandGood | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen