Schimmel

Feit of fabel: kun je een schimmelinfectie krijgen van een nat bikinibroekje of badpak?

Feit of fabel: een schimmelinfectie krijgen van een nat bikinibroekje of badpak

Eerst even een klein lesje biologie: een schimmelinfectie treedt op wanneer de pH-balans van de vagina wordt verstoord. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het natuurlijke ecosysteem van goede bacteriën en gisten aangetast wordt die je van nature in je vagina hebt. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren. Als je seks hebt, antibiotica gebruikt of je vagina té vaak wast met de verkeerde producten (lees hier meteen wat de juiste manier is om je vagina te wassen).

Het voorkomen van een schimmelinfectie doe je onder andere door je vagina en vulva droog te houden. Schimmel verspreidt zich namelijk heel snel vaak op warme, donkere en vochtige plekjes en het is dus een feit dat de hele dag in vochtige badkleding rondlopen ervoor kan zorgen dat de pH-balans van je vagina wordt verstoord en je hierdoor makkelijker een schimmelinfectie kunt krijgen.

Lees hier 7 tips om een schimmelinfectie kunt voorkomen. 

Now what do I do?

Het is natuurlijk logisch dat je bij mooi weer of op vakantie vaker zwemkleding aan hebt dan ‘gewone’ kleding, maar je kunt de kans op een schimmelinfectie wel kleiner maken. Misschien weet je al dat het dragen van katoen goed is voor je lichaam en intieme delen (het laat lucht door). Ben je klaar met zwemmen of kom je terug van het strand? Vervang dan ASAP je bikinibroekje of badpak voor een katoenen onderbroek.

Geen schoon ondergoed bij je of wil je later op de dag nog een duik nemen? Droog het down there dan met een handdoek en ga lekker in de zon zitten. Krijg je een lekker kleurtje én je bikinibroekje/badpak droogt lekker snel. Ook kun je natuurlijk gewoon gelijk een ander droog bikinibroekje/badpak aantrekken. Kun je lekker mixen & matchen én kun je zo al je nieuwe swimwear showen ;-).

LEES OOK:

Beeld: Unsplash 
Bron: Women’s Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen