Hairgettyimages

Grote kans dat jij deze fouten maakt die je haar dunner kunnen maken

Het laatste wat je wil is dun en futloos haar. Ook al is de dikte van je haar genetisch bepaald en kunnen dingen als medicijngebruik, hormonen en stress ook een rol spelen, zijn er een paar dingen die je vast onbewust doet die óók effect kunnen hebben op de dikte van je haar.

1. Het gebruik van way too many haarproducten

Door té veel producten in je haar te gebruiken, oogt je haar dunner en vettig, terwijl dat juist precies het tegenovergestelde is van wat we willen. Gebruik daarom alleen de producten die je écht nodig hebt en niet alles tegelijk.

2. Het gebruiken van producten die niet sulfaatvrij zijn

In veel haarproducten zitten sulfaten, die de natuurlijke oliën van je haren aantasten. Iets wat je niet wil voor je dunne lokken! Ga daarom altijd voor sulfaatvrije producten.

Haar 1
SHOP

3. Heel vaak je haar in een staart dragen

We know dat een staart snel en makkelijk is als haarstijl, maar het is niet goed voor je haren om er elke dag een strak elastiekje omheen te dragen. Je draagt je staart ook vaak op dezelfde hoogte, waardoor het haar op deze plek waar je elastiekje zit beschadigt. Probeer daarom eens je haar wat vaker los te gooien. Mocht je je haar toch in een staart willen dragen, gebruik dan bijvoorbeeld een zachte scrunchie of een rubberen elastiek.

Haar 2
SHOP

4. Je gebruikt te veel hitte op je haar

Stijl, krul of föhn jij elke dag je haar? Dan komt je haar dagelijks in contact met enorme hitte. En hoe meer hitte je gebruikt op je lokken, hoe meer ze beschadigen en hoe dunner ze worden. Vermijd daarom zoveel mogelijk hitte en mocht je het toch willen doen, gebruik dan in ieder geval een heat protectant!

Kan jij nou echt niet zonder het stijlen van je haar? Check dan deze tips om je haar toch zoveel mogelijk te beschermen.

Haar 3
SHOP

5. Je scheiding te lang op één plek hebben

Draag jij je haar altijd in dezelfde scheiding? Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook dat heeft invloed op je haar. Doordat je je scheiding altijd dezelfde kant op draagt, kan het zijn dat je haar aan de andere kant dunner wordt. Gooi je haar daarom wat vaker om. Zo krijgt je kruin wat meer adem en het maakt je haar wat minder zwaar. Zo creëer je ook gelijk een nieuwe look!

6. Geen aandacht voor je hoofdhuid hebben

Als je mooi haar wil, moet je ook aan je hoofdhuid denken: problemen moet je aanpakken bij de oorsprong. Als je hoofdhuid lekker fris en gezond is, dan is je haar dat ook. Is je hoofdhuid wat droog? Gebruik dan bijvoorbeeld een shampoo die je hoofdhuid extra voedt.

Check hier waarom je je haar nooit aan de lucht mag laten drogen!

Haar 4
SHOP

7. Te weinig naar de kapper gaan

Door je haar regelmatig een knipbeurt te geven, reken je af met dode en gespleten haarpunten en blijft je haar dikker en gezonder! Benieuwd hoe vaak je precies dan je haar moet laten knippen? Dat lees je hier.

Bron: Girlscene, Haarspullen.nl | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Дарья
  Дарья
  Reactie: Dan is er een tweede aandachtspuntje bij lange mannen kapsels: je leeftijd. Naarmate je ouder wordt, is er een grote kans dat je langzaamaan met dunner wordend haar te maken krijgt en je haargroei je in de steek laat.
  Beantwoorden
 • Тимур
  Тимур
  Reactie: Я прочел заново один или два раз сию статью. На меня она вообще оказала яркое чувство
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen