asbest in make-up claires - cosmogirl

Heb jij make-up van Claire’s? Pas op!

Gebruik jij weleens make-up van Claire’s? Misschien kun je dat voorlopig beter niet meer doen. De Amerikaanse moeder Kristi Warner heeft namelijk ontdekt dat er asbest in sommige make-upproducten van de Engelse keten zit!

De dochter van Kristi kreeg een glittermake-upsetje van Claire’s voor kerst. De moeder vertrouwde de ingrediënten van het setje niet en liet het voor de zekerheid testen in een onafhankelijk laboratorium.

Shocking!

Haar zorgen bleken terecht, want een van de ingrediënten bleek asbest te zijn. Deze stof wordt in verband gebracht met kanker. Shocking!

Kristi liet hierna nog meer make-upjes van het merk testen en wat bleek? Nog zestien andere producten van het merk zouden de stof ook bevatten.

Veiligheid

Claire’s zegt in een reactie de veiligheid van hun klanten belangrijk te vinden en heeft zelf ook producten laten onderzoeken. Hier werd dan weer geen asbest in gevonden. Voor de zekerheid hebben ze de producten waar wel asbest in zou zetten uit de schappen gehaald en mensen die deze make-up hebben gekocht, mogen het terugbrengen.

Een vervolgonderzoek moet meer duidelijk maken. Wij zouden – just in case – even een andere oogschaduw/blush/mascara/lipstick/ of whatever gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen