Ontwerp Zonder Titel (18)

Hier is het eerste make-up museum ever geopend!

Ben jij een échte make-up lover? Dan ben je bij het Makeup Museum aan het juiste adres! Je vindt hier alles over de 10.000 jaar oude geschiedenis van makeup, van producten tot looks.

Makeup Museum

Op 1 september was het dan eindelijk zover: ‘s werelds eerste make-up museum opende haar deuren. De expo ‘Pink Jungle: 1950s Makeup in America‘ stond eigenlijk al gepland voor 1 mei, maar vanwege het coronavirus moesten de musea in New York gesloten blijven. Want ja, klein nadeeltje: het museum bevindt zich in New York.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen onder andere beauty producten van Marilyn Monroe bekijken, maar ook eeuwenoude beauty-voorwerpen uit Rome en Griekenland.

De makers van de tentoonstelling hebben als doel alle make-up lovers met elkaar te verbinden. ‘Iconen, producten en tools veranderen van decennium tot decennium’, vertelde Caitlin Collins, medeoprichter van de tentoonstelling. ‘Wat niet verandert is de gave van make-up om te verbinden. Of dat nou in de jaren vijftig is, of een ander decennium of vandaag, die community blijft altijd bestaan.

Check hier het nieuwe oogschaduw palette van NikkieTutorials in samenwerking met BEAUTY BAY!

Tentoonstelling

Ondanks dat deze tentoonstelling pas nét is geopend, zijn de makers alweer druk bezig met het bedenken van een nieuwe. ‘Wat het precies gaat zijn weten we nog niet, maar ideeën zijn er genoeg.’ De nieuwe expo staat over zes maanden gepland.

Een bezoekje aan het museum kost je zo’n 42 dollar, en een ticket naar New York. Maar hey, dan heb je wel een goed excuus om eindelijk dat tripje naar the city that never sleeps te boeken! (Zodra dat natuurlijk weer ooit kan, vanwege corona)!

Wist je dat Selena Gomez vandaag uitkomt met haar nieuwe beautylijn?!

LEES OOK:

Bron: VOGUE | Beeld: @makeupmuseumofficial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen