haar knippen

Eindelijk antwoord: Zó vaak moet je je haar knippen

De beauty-industrie heeft heel veel verschillende meningen over hoe vaak je je haar zou moeten knippen. Iedereen zegt dat zes weken de ‘magic number’ is, maar moet je je daar nu echt aan houden?

Wat gebeurt er als je dat niet doet? En groeit je haar ook echt sneller als je het vaker knipt? Celebrity haarstyliste Angela C. Styles vertelt of dit echt goud beauty advies is of gewoon een fabel.

Hoe vaak moet je je haar knippen?

Hoe vaak je je haar moet knippen, ligt volgens Angela heel erg aan de textuur van je haar. Mensen met weinig textuur in hun haar moeten vaker naar de kapper, dan mensen met veel textuur in hun haar. ‘Mensen met veel textuur in hun haar, moeten hun haar elke 2 tot 3 maanden knippen’ vertelt ze. ‘Voor de mensen met weinig tot geen textuur in hun haar, ligt het er heel erg aan hoe snel het haar groeit. Maar de meeste mensen knippen hun haar elke 6 tot 10 weken.’

Hoe vaak je je haar moet knippen ligt ook aan je haarstijl. ‘Als je dezelfde lengte wilt behouden of een pony hebt, dan zal je elke 2 tot 3 weken je haar moeten knippen.’

Lees ook: 5 tips om je haar in de krul te houden

Groeit je haar sneller als je het knipt?

Als je echt supersnel lang haar wilt hebben, moet je waarschijnlijk Biotine aanschaffen en tijd vrij maken voor hoofdmassages, want je haar gaat niet sneller groeien door het te knippen. Het is wel gezond om dit te doen en goed om je haar te laten groeien over een langere periode.

‘Er is een algemeen gezegde dat het knippen van je haar het sneller laat groeien, maar dat is niet helemaal waar’, vertelt Angela.

‘Door je haar te knippen wordt het haar gezonder, omdat je de dode en gespleten puntjes weghaalt. Het haar bij de wortel krijgt zo de mogelijkheid om door te groeien en jij blijft de lengte houden, zonder dat je haar verder gaat splijten. Als je de gespleten puntjes niet weg haalt, zal het door blijven splijten en zal je nooit verschil in lengte zien.’ Makes sense, right?

Lang verhaal kort: het regelmatig knippen van je haar zal helpen je haar lang te houden, maar het laat je haar niet sneller groeien. Wil je nou wel snel lang haar; wij hebben hier een lijst met 7 tips om je haar toch ietsje sneller te laten groeien.

We willen allemaal net zo lang haar als queen Ariana Grande, maar om ons haar elke 6 weken te laten knippen, maar niet iedereen heeft hier tijd (en geld) voor. Dus hoe lang kunnen we wachten? Volgens Angela niet langer dan een halfjaar. ‘Niemand moet langer dan 6 maanden wachten met het knippen van zijn haar’ zegt ze.

Deze dingen zijn zó herkenbaar als je lang haar hebt

Bron: Seventeen | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen