Gezicht

How to: gezicht reinigen

Om een huid zo zacht als babybilletjes te krijgen (en te houden) moet je bij de basis beginnen, namelijk: een goede reiniging. Het reinigen van je gezicht is superbelangrijk en mag je absoluut niet skippen in je routine! Maar hoe doe je dat dan? CG! legt het je uit.

1. Handen wassen

Klinkt logisch, maar je vergeet het vaak zo snel: was je handen! Bacteriën die van je handen op je gezicht komen veroorzaken alleen maar narigheid.

2. Make-up verwijderen

We hebben al een heel artikel geschreven over waarom je nooit met je make-up op moet gaan slapen, maar we blijven het je toch zeggen: verwijder je make-up! Wipe de eerste laag make-up weg met een reinigingsdoekje. Hierdoor kan een face wash beter zijn werk doen. ‘Als al je make-up nog op je gezicht zit, kunnen de ingrediënten van een face wash niet goed door dringen in de huid’, zegt dermatoloog Joshua Zeichner. Dit komt doordat veel make-upproducten (vooral waterproof) polymeren bevatten die een laagje op de huid leggen, waardoor vocht en zweet worden opgehoopt. Het is dus niet vanzelfsprekend dat make-up makkelijk kan worden verwijderd met alleen water en/of zeep. Gebruik daarom remover op oliebasis als je zeker wilt weten dat er geen make-uprestjes op je gezicht achterblijven.

3. Aan de wastafel

Onder de douche ben je geneigd de temperatuur van het water lekker hoog te draaien. Het is daarom beter om je gezicht te wassen aan de wastafel met lauwwarm water. Wanneer je té heet water gebruik, verwijder je namelijk alle natuurlijke oliën van je huid, waardoor die droog wordt en er zelf adertjes kunnen springen (de oorzaak van rode plekken in je gezicht).

4. Take it easy

Je gezicht wassen is way more dan alleen een plens water in je gezicht gooien. Gebruik je vingertoppen om een beetje cleanser in je huid te masseren. Maak hierbij ronddraaiende bewegingen gedurende 30 seconden, zodat het product de tijd heeft om in te werken. Wanner je het weer afspoelt met water, geef dan extra aandacht aan plekjes die je misschien hebt overgeslagen, zoals je kaak en haarlijn. Dit zijn plekken waarvan het vuil zich ophoopt, wat puistjes en mee-eters veroorzaakt.

5. Niet dagelijks scrubben

Scrub je gezicht maximaal twee keer per week, anders beschadig je de natuurlijke beschermingslaag van je huid, waardoor je sneller last krijgt van roodheid en puistjes. Let er ook op dat je een scrub gebruikt speciaal voor het gezicht. Die is wat milder dan de grove lichaamsscrubs.

Herken jij ook deze 13 make-up struggles?

 

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen