Instagram

Instagram wil af van ‘het perfecte plaatje’

Lipfillers, neuscorrecties, vitamineshots en powershakes zijn producten waar vaak reclame voor wordt gemaakt op Instagram. Het is dan ook niet zo gek dat veel jongeren (like us) beïnvloed worden door dit stoort Instagram-posts. Je wordt onzeker en voelt je misschien zelfs wel minder knap omdat jij niet zo’n dunne neus of grote borsten hebt. Als het aan Instagram ligt, zie je reclames die diëten en cosmetische producten promoten niet meer voorbij komen op je timeline. Instagram is namelijk van plan dit soort berichten te verbergen, laat het bedrijf weten aan The Guardian.

Het perfecte plaatje

We worden via social media helemaal plat gegooid met het ‘ideale plaatje’ waar we aan moeten voldoen. Let me tell you something, er bestaat niet zo iets als het ‘perfecte plaatje’! En om deze reden is Instagram van plan om berichten over diëten en cosmetische producten te verbergen. Instagram wil dat jongeren minder druk voelen om aan  het ‘perfecte plaatje’ te voldoen. Als je onder de 18 bent, zul je dit soort berichten dus niet meer kunnen zien. Eerder liet Instagram weten  pesten tegen te gaan met een nieuwe functie.

#Bodypositivity

Tegenwoordig zijn er ook veel celebrities die real durven zijn over hun uiterlijk. Demi Lovato postte een onbewerkte foto waarop haar cellulitis te zien was en ook Hailey Bieber heeft laatst toe gegeven dat ze zich soms erg onzeker voelt over haar uiterlijk.

Dee van der Zeeuw is voor ons een voorbeeld als het gaat om het uitstralen van zelfvertrouwen op social media. Zij post superleuke foto’s in een bikini zonder zich iets aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. Bij de foto hieronder schrijft Dee op Instagram: ‘Het ‘normale’ lichaam bestaat niet en het wordt tijd dat de hele wereld dit tot zich door laat dringen!’. We hebben allemaal een vetrolletje als we zitten en zo zijn er nog een aantal dingen die we allemaal hebben, zoals deze 10 facts every girl should know.

Laat social media je niet tegenhouden in wat je wil doen of wie je wil zijn en wees je zelf. Onthoud: je bent mooi zoals je bent. Het klinkt heel cheesy maar het is zo. Wat vind jij ervan dat Instagram berichten met betrekking tot diëten en cosmetische producten wil verbergen? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Instagram Kylie Jenner
Bron: The guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen