Jaclyn Hill

Jaclyn Hill levert vieze lipsticks

Misschien ken je haar wel; Jacklyn Hill, een beauty guru met zo’n 5 miljoen abonnees op YouTube. Ze kwam laatste uit met nieuwe lipsticks, maar kreeg al snel de wind van voren nadat klanten de lipsticks eruit vonden zien alsof ze door het afvoerputje waren gehaald.

Nieuwe lipsticks

Jaclyn postte drie weken geleden een video op haar YouTube-kanaal waar ze vol trots als een moeder haar nieuwe make-up lijn liet zien. Jaclyn Cosmetics zou z’n opwachting maken met een scala aan verschillende -mostly nude- lipsticks. De nieuwe lijn was te koop vanaf 30 mei en vele Jaclyn volgers probeerde één of twee van die lippenstiftjes te bemachtigen.

Helaas was niet iedereen zo blij toen ze hun Jaclyn pakketje binnenkregen en al snel regende het negatieve reacties op Twitter. Er zou van alles mis zijn met de lippenstiften. Sommige mensen vonden haren en vreemde puntjes op hun lippenstift. Bij anderen zaten er zelfs harde balletjes of scherpe stukjes in de lippenstift. Tegen de wetten van natuur zouden de nieuwe lipsticks ook niet kunnen, bij een paar klanten braken de lipsticks namelijk zelfs af of smolten ze!

Haren

Het duurde niet lang of de hele beauty community had het erover. Haren en snijvoorwerpen in producten voor je lippen zijn natuurlijk niet de bedoeling. Sommige volgers beweren dat Jaclyn al van te voren wist dat haar lipsticks van slechte kwaliteit waren. Ze had weinig tot geen PR pakketjes verstuurd voor de launch naar influencers, waardoor mensen niet wisten wat ze konden verwachten.

Eén YouTuber -Raw Beauty Kristi- kreeg wel een pakketje, maar had zelf ook nog een bestelling geplaatst bij Jaclyn Cosmetics. Volgens haar was er niets aan de hand met het PR-pakket, maar haar eigen gekochte lippenstiften hadden, net zoals de boze Twitteraars, haren en andere mankementen. Hierdoor beweren een paar fans van de beauty community dat Jaclyn haar goeie spul verstuurde naar pers en haar slechte verkocht.

De haren verklaarde Jaclyn met het gebruik van bepaalde handschoenen met fibers. Maar in haar promotiefilmpje waar Jaclyn de lipsticks aandachtig bekijkt in het lab, draagt ze -evenals de laboranten- blauwe rubberen handschoenen en niet de fiber versie. De creator van Make-up Geek, Marlena Stell, richtte zich ook tot Twitter om haar verbazing te uiten. Volgens haar zou het heel ongebruikelijk zijn dat viberhandschoenen worden gebruikt bij het creëren van cosmetica.

Overdatum

Volgens het anonieme internet zijn de lipsticks van Jaclyn duidelijk over de datum. Want hoe anders kunnen er balletjes en gaatjes in zitten en kunnen de lipsticks gaan smelten? In 2016 postte Jaclyn een foto met haar nieuwe kaptafel, waarin volgers beweren dat de hoofdrolspeler in dit hele verhaal er ook in voor komt; de lipstick. Dit zou dus betekenen dat de lippenstiften in 2016 zijn geproduceerd en over de datum kunnen zijn. Verder postte mensen bestanden van Jaclyn Hill Cosmetics trademark waarin staat dat het bedrijf in 2017 is opgericht. Sinds de scheiding met haar man staat het bedrijf geregistreerd als Jaclyn Cosmetics. Jaclyn en haar managment ontkennen dit en zeggen dat de lipsticks in mei dit jaar geproduceerd zijn.

Teleurstelling

Dat fans teleurgesteld zijn and can’t calm down, is logisch gezien de staat van hun aangekochte lipsticks. Tijdens de presentatie van haar nieuwe producten, lieten een paar volgers merken dat ze meer hadden verwacht. Jaclyn verklapte namelijk in 2014 al dat ze bezig was met haar eigen cosmeticalijn. Een klant van Jaclyn vroeg via Twitter of er iets mis was met haar lipstick, omdat hij er na één gebruik al rommelig uitzag. Volgens Jaclyn moest het liggen aan de klant haar droge lippen. Twitter viel weer over Jaclyn en ze verwijderde haar Tweet. Niet veel later bood ze online haar excuus aan, over de opmerking naar haar klant toe en postte ze een excuus video. Ze heeft beloofd dat mensen hun geld – van de verkochte lipsticks- terug krijgen en beloofd verbetering voor haar volgende lading lipsticks. Evengoed zijn mensen nog boos, omdat ze de shippingcosts niet vergoed krijgen en voor sommige kunnen die wel opliepen tot $20.

Of dit verhaal nog een staartje gaat krijgen of dat het boek gesloten is, weten wij niet. We hopen wel voor alle klanten en Jaclyn dit snel opgelost wordt. Dit is niet de eerste keer dat de Beauty community op shaken staat, eerder was er een feud tussen Tati Westbrooke en James Charles.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @Jaclynhill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen