Krullen

Krullenbollen opgelet: zo houd je jouw krullen mooi

Voordat je geboren wordt staat, net zoals je oogkleur, al vast of je krullend of stijl haar krijgt. Het hebben van een bos krullen kan soms een hele opgave zijn: soms is het namelijk één en al pluis. But not to worry, want met deze tips en tricks maken wij jou een ware #curlboss.

Tips & tricks voor curlbosses

Bye bye borstel
Kieper je borstel maar in de prullenbak, want voor jouw haartype kun je beter een grove kam gebruiken. Voor het mooiste resultaat kun je je krullen zelfs het beste stijlen met je vingers! Je vingers zorgen ervoor dat de krul z’n structuur behoudt en voorkomen dat het haar breekt.

Van onder naar boven
Kam je je haar? Doe dit dan van onder naar boven. Start dus niet bij de wortels, maar bij de puntjes and work your way up. Zo werk je eventuele knopen en klitten er makkelijker uit.

Kam away
Kam je haar niet langer ná het douchen, maar in de douche nadat je er conditioner in hebt gedaan. Zo kam je je krullen niet uit elkaar, voorkom je pluis en wordt het borstelen een smooth ride.

Spa treatment
Als je merkt dat jouw curly kapsel toe is aan een spa behandeling, breng dan wat conditioner of een heerlijk voedend masker aan op de uiteinden van je haar en doe een badmuts op (ziet er misschien even belachelijk uit, maar het werkt echt!). Stap daarna onder een de douche en volg je regular routine. De stoom van het warme water circuleert in je badmuts en hydrateert je haar zonder kans op frizzines!

No shampoo
Step away from shampoo! We herhalen: skip shampoo als je droog en/of krullend haar hebt. Shampoo wast de natuurlijke oliën uit je haar, terwijl je droge haar die juist zo nodig heeft. Verminder het aantal reguliere wasbeurten en smeer een paar keer per week enkel wat conditioner in je haar. Voeden, wassen, voeden. Om en om dus! Deze methode wordt ook wel Co-Washing genoemd, hier zijn zelfs speciale conditioners voor ontwikkeld!

Silky soft
Pluisvrij en superzacht haar? Ditch de handdoek en droog je haar met een oud T-shirt om een frizzy coupe te voorkomen. Dit fenomeen wordt ook wel ‘plopping’ genoemd. Wat een verschil in stof wel niet voor je kapsel kan beteken, a-ma-zing! Probeer ook maar eens een satijnen kussensloop.

Opsteken
Laat ze niet hangen na het douchen, maar steek je krullen op in een knot. Zo worden je frisgewassen krullen niet uitgerekt door zwaartekracht en blijven ze langer in shape.

Diffuser
ASAP aanschaffen: een diffuser. Onmisbaar in het leven van een curly girl! Hang je hoofd naar beneden en föhnen maar. Waar een föhn de lucht recht vooruit blaast, zorgt een diffuser ervoor dat de lucht verspreid wordt. Met je handen en vingers ‘knijp’ je ondertussen de krullen lekker in model. Vergeet niet je mooie krullen te beschermen met een heat protector!

Styling
Stijl je je krullen met mousse of een haarcrème, dan kunnen sommige plukjes wat hard aanvoelen. Dit kun je verhelpen door de volgende keer één of twee druppels kokosolie toe te voegen bovenop de dot mousse in je handpalm, en verdelen maar.

Wil je nog meer tips voor jou bos krullen? Rony Douane heeft er nog meer voor jou!

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen